Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bucureşti: 180 de apartamente în proiectul "Rezidenţial Ghencea"

F.A. Locuinţe /

Bucureşti: 180 de apartamente în proiectul "Rezidenţial Ghencea"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Tot pe Prelungirea Ghencea, dezvoltatorul proiectului "Rezidenţial Ghencea", amplasat în zona serelor, va finaliza în luna august a acestui an şase scări de bloc totalizând 179 de apartamente, ne-a declarat Ionuţ Birău, reprezentantul dezvoltatorului.

    Din numărul total de apartamente cuprins în această fază de dezvoltare, în luna mai erau deja vândute 70 de unităţi. "În momentul în care vindem 100 de apartamente din complex începem următoarea fază. Construim din surse proprii, nu ne interesează finanţarea bancară", afirmă domnul Birău.

    Clădirile din ansamblu au un regim de înălţime subsol + parter + 5 etaje şi sunt dotate cu lifturi. Blocurile sunt realizate din cărămidă eficientă, inclusiv compartimentările, iar izolaţia aplicată este din polistiren expandat de 10 cm grosime. Toate locuinţele dispun de centrale pe gaz şi balcoane (inclusiv garsonierele).

    "Ţinta noastră este clasa medie. În general ne orientăm la 600 - 600 şi ceva de euro pe mp construit", afirmă Ionuţ Birău.

    Astfel, preţul unei garsoniere în ansamblul amintit începe de la 31.000 de euro pentru 40 mp construiţi şi ajunge la 36.000 de euro pentru 48 mp construiţi.

    Apartamentele cu două camere sunt disponibile de la 46.000 la 57.000 de euro, respectiv de la 60 mp construiţi la 75 mp construiţi.

    Costul apartamentelor cu trei camere variază între 62.000 şi 66.000 de euro, la suprafeţe de 112- 115 mp construiţi. Cel mai repede s-au vândut unităţile cu trei camere, urmate de cele cu două camere şi, în final, garsonierele.

    Apartamentele se vând mai ales prin programul Prima Casă şi prin credit ipotecar. "Programul Prima Casă este foarte important, reprezintă 70% din vânzări", menţionează domnul Birău.

    Cumpărătorii plătesc un avans, iar restul sumei la finalizarea locuinţei. Sunt şi cazuri în care viitorii proprietari achită toată suma din start.

    Opţional, noii proprietari pot achiziţiona şi un loc de parcare la nivelul solului sau în subteran, la 3.000, respectiv 5.000 de euro.

    Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat 180 de apartamente tot pe Prelungirea Ghencea, la ieşirea din zona de blocuri a cartierului Drumul Taberei. În prezent nu a rămas niciun apartament pe stoc în acest ansamblu.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional