Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BUGETUL DE INVESTIŢII AL COMPANIEI - 1 MILION EURO, ÎN 2018"Ecogreen investeşte serios în soluţii pentru reciclarea deşeurilor colectate"

Companii /

"Ecogreen investeşte serios în soluţii pentru reciclarea deşeurilor colectate"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Societatea comercială Ecogreen Construct şi-a propus să realizeze o cifră de afaceri mai mare de 2 milioane de euro, în acest an, în creştere faţă de cea din 2017, de 900.000 de euro. Bugetul de investiţii al companiei pentru anul în curs este de circa 1 milion de euro, după cum ne-a spus George Mănescu, managing director Ecogreen, care ne-a precizat că societatea "investeşte serios în soluţii pentru reciclarea deşeurilor colectate".

    Ecogreen Construct SRL, o societate înfiinţată în anul 2009 cu capital integral privat, oferă servicii de salubrizare, vidanjare şi întreţinere spaţii verzi, atât în Bucureşti, cât şi în Judeţele Giurgiu şi Ilfov.

    Interviu cu George Mănescu, managing director Ecogreen Construct

    Reporter: Cât de mare este concurenţa pe piaţa pe care activaţi?

    George Mănescu: Concurenţa este mare, având în vedere că piaţa este dominată de marii operatori de salubritate. Am depus eforturi importante pentru a putea pătrunde pe piaţă, în condiţiile în care activitatea necesită numeroase avize şi autorizaţii eliberate de diferite instituţii ale statului.

    Reporter: Cât de stricte sunt condiţiile pe care trebuie să le res­pectaţi, având în vedere cerinţele UE legate de mediu?

    George Mănescu: Regulile sunt stricte, dar, din păcate, sunt puţin respectate. Din acest motiv suntem serios afectaţi de concurenţa neloială, deoarece sunt în continuare mulţi operatori care nu sunt în legalitate şi implicit tarifele aces­tora sunt mai mici decât ale noastre.

    Reporter: La ce reglementări europene trebuie să vă aliniaţi în următorii ani şi ce investiţii presupune acest lucru?

    George Mănescu: Directivele europene impun reducerea cantităţilor depozitate şi încurajarea reciclării. Pentru a îndeplini aceste ţinte investim serios în soluţii pentru reciclarea deşeurilor colectate. În plus, depozitarea la sol va fi taxată începând cu anul 2019, conform unei legi suspendate în acest moment. Pentru a îndeplini aceste obiective am depus, în anul 2017, un proiect prin Programul Operaţional Regional pentru o investiţie de peste 1,5 milioane euro într-o linie de sortare ultra-modernă. Din păcate, au trecut 10 luni de la depunere şi încă nu ştim dacă proiectul nostru va fi eligibil pentru finanţare. Într-un domeniu atât de dinamic cum este gestiunea de­şeurilor este de neînţeles cum autorităţile repon­sabile pentru verificarea proiectelor depuse sunt atât de încete.

    Reporter: Ce investiţii aţi realizat anul trecut şi care sunt planurile pentru anul în curs?

    George Mănescu: Anul trecut am investit în creşterea capacităţii de colectare, respectiv am achiziţionat şase autospeciale, dintre care două utilaje noi. Tot în anul 2017 am investit în linia de sortare şi balotare a deşeurilor reciclabile. Investiţiile cumulate din 2017 au depăşit 500.000 de euro.

    Anul acesta am investit deja pes­te 200.000 euro într-un concasor pentru tratarea deşeurilor din construcţii şi demolări. Vom continua cu achiziţia unui separator cu aer/apă pentru sortarea deşeurilor rezultate în urma concasarii în func­ţie de densitate. După acest proces, vom obţine materiale curate care pot fi valorificate/reciclate. Învestiţia totală în linia de tratare deşeuri din construcţii şi demolări se va ridica la aproximativ 500.000 de euro. În plus, negociem cu un furnizor german achiziţia unor echipamente pentru compostarea deşeurilor verzi şi biodegradabile. Estimăm un buget de aproximativ 500.000 euro pentru această inves­tiţie, tot în acest an. Bugetul de investiţii pentru anul 2018 este de circa 1 milion de euro.

    Reporter: Ce cifră de afaceri aţi avut anul trecut şi care sunt estimările pentru anul în curs?

    George Mănescu: În 2017 am avut o cifră de afaceri de 900.000 de euro, iar pentru anul în curs estimăm că vom depăşi 2 milioane de euro.

    Reporter: În ce zone sunteţi prezenţi cu serviciile dumneavoastră?

    George Mănescu: În acest moment acoperim toate sectoarele din Bucureşti, precum şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman.

    Reporter: Care sunt tarifele în acest domeniu?

    George Mănescu: În funcţie de cantităţile generate şi de gradul de sortare asigurat în şantier, preţurile pentru colectarea deşeurilor din construcţii şi demolări variază între 60 şi 120 lei/mc.

    Reporter: Ce perspective are piaţa pe care activaţi?

    George Mănescu: Perspectivele sunt de dezvoltare, însă ne dorim că legislaţia să fie respectată de toţi prestatorii, astfel încât preţurile practicate să fie unele corecte, având în vedere investiţiile realizate.

    Reporter: Ce alte afaceri mai aveţi şi cum se combină între ele?

    George Mănescu: Mai avem afaceri în agricultură, respectiv într-o fermă agricolă care lucrează aproximativ 1000 ha cultură mare, precum şi într-o fabrică de pâine, ambele situate în comuna Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu. Chiar dacă afacerile sunt din domenii diferite, este un plus faptul că putem negocia cu furnizorii/creditorii (băncile) ca un grup de firme, având o bonitate crescută, în acest fel.

    Reporter: Vă mulţumesc!

    Având sedii în comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu şi în Bucureşti, societatea comercială Ecogreen Construct colectează selectiv deşeurile reciclabile, în scopul reducerii deşeurilor generate, transportate şi depozitate în depozitele de deşeuri; planifică managementul deşeurilor şi demolărilor, în vederea reducerii deşeurilor din construcţii şi demolări eliminate în depozitele de deşeuri şi instalaţiile de incinerare prin recuperarea, reutilizarea şi reciclarea materialelor şi gestionează deşeurile din construcţii şi demolări.

    Portofoliul de servicii al Ecogreen este următorul:

    - Colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere;

    - Colectare, transport şi depozitare deşeuri industriale;

    - Colectare, transport şi valorificare deşeuri reciclabile;

    - Preluarea responsabilităţii cu privire la deşeurile de ambalaj puse pe piaţă cu scopul îndeplinirii obiectivelor de valorificare a ambalajelor introduse pe piaţă;

    - Colectare/vidanjare a apei uzate menajere şi întreţinere canalizări;

    - Închiriere nacelă articulată;

    - Construcţii de drumuri şi platforme, săpături fundaţii, terasamente, demolări, parcări, decopertări, taluzări, amenajări piscine;

    - Deszăpezire;

    - Salubrizare şi reciclare;

    - Vidanjare.

    Pentru asigurarea serviciilor de colectare deşeuri reciclabile, din construcţii şi din toaletare spaţii verzi, firma dispune de autogunoiere compactoare, autospeciale de transport a containerelor de colectare a deşeurilor menajere, recipienţi de colectare a deşeurilor menajer, pubele şi containere de 7, 10, 12 şi 20 mc, containere de colectare a deşeurilor industriale cu capacitate între 4,4 şi 24 mc, pres-containere, rese verticale, sisteme subterane cu recipient pentru colectarea selectivă.

    Conform reprezentanţilor companiei, Ecogreen Construct dispune de un parc auto compus din peste 15 autospeciale şi de o platformă de sortare deşeuri municipale amestecate, în vederea recuperării materialelor reciclabile sortate.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional