Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Carboplak - placă policarbonat celular

F.A. Materiale /

Carboplak - placă policarbonat celular

Compania "Anticorosiv" din Bucureşti este primul producător ro-mân de plăci policarbonat celular marca Carboplak.

Carboplak este un material termoplastic care combină proprietăţi mecanice avansate şi caracteristici optice şi termice deosebite.

Plăcile din gama Carboplak au grosimi cuprinse între 4 şi 20 mm. Gama de culori este diversă, plăcile putând fi de culoare verde, gri, albastră, bronz, gri, clar sau opal. La cerere, compania livrează şi alte culori sau dimensiuni ale materialului.

Caracteristicile plăcilor Carboplak

Structura tip multiwall a plăcilor de policarbonat conferă proprietăţi termoizolante ridicate iar utilizarea lor face posibilă creşterea eficienţei energetice a construcţiilor.

Gama Carboplak se caracterizează atât prin gradul de inflamabilitate redus, cât şi prin menţinerea stabilităţii la temperaturi ridicate.

Plăcile Carboplak sunt protejate UV pe o faţă, ceea ce asigură pe termen lung calităţi optice deosebite în condiţiile expunerii îndelungate la radiaţii ultraviolete şi intemperii.

Plăcile de policarbonat celular din gama Carboplak, disponibile cu doi sau trei pereţi, asigură o rezistenţă bună la impact şi rupere, o bună transmisie a luminii, precum şi proprietăţi termoizolante deosebite.

Prin folosirea acestor plăci sunt reduse costurile de construcţie şi întreţinere în condiţiile creşterii durabilităţii, a termoizolaţiei şi a securităţii clădirilor.

Se remarcă printr-o instalare uşoară - pot fi tăiate in situ şi se pot curba la rece. Pierderile de material la montare sunt minime deoarece plăcile nu se rup şi nu se sparg în timpul instalării.

Domenii de utilizare

Proprietăţile optice, termice şi rezistenţa la impact fac din plăcile de policarbonat Carboplak, un material indicat pentru aplicaţii de tip acoperiri şi închideri transparente şi flexibile.

Caracterul multifuncţional al plăcilor din policarbonat celular face posibilă utilizarea acestora într-o serie largă de aplicaţii industriale şi civile cum ar fi cupole şi luminatoare; pereţi cortină pentru clădiri comerciale şi de birouri, vitraje; construcţii de sere; cupole, copertine pentru stadioane, piscine, săli de sport; copertine staţii de gaz, parcări, verande şi terase; pasaje pietonale; pereţi despărţitori şi compartimentări interioare; staţii de metrou, autobuze, tramvaie; panouri fonoabsorbante pentru şosele şi autostrăzi; tavane false.

În timpul manipulării şi montării plăcilor se recomandă desfacerea foliei de protecţie pe o distanţă de 50 mm faţă de margine, pentru a permite o dezlipire mai uşoară după ce placa a fost instalată.

Imediat după pozarea plăcilor se recomandă a se scoate filmul de polietilenă corespunzătoare părţii exterioare protejate la UV ca şi filmul neutru de pe partea interioară şi banda adezivă de la extremităţi.

Toate produsele din gama Carboplak sunt garantate timp de zece ani împotriva decolorării şi îngălbenirii, pierderii coeficientului de transmisie a luminii şi a rezistenţelor mecanice ca urmare a expunerii la radiaţii ultraviolete şi intemperii.

Preţuri

Compania "Anticorosiv" comercializeză aceste plăci la preţuri cuprinse între 5,3 şi 18,1 euro. Astfel, pentru placa Carboplak cu grosimea de 4 mm preţul este de 5,3 euro/mp, placa de 6 mm grosime costă 7,64 euro/mp, cea de 8 mm - 8,82 euro/ mp, 10 mm - 10 euro/mp, 16 mm - 14,8 euro/mp iar placa de 20 mm grosime costă 18,1 euro/mp. Preţurile nu conţin TVA, iar în funcţie de cantitate şi modalitatea de plată compania acordă un discount de până la 30% faţă de preţul de listă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional