Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CARPATCEMENT: Parteneriate pentru promovarea performanţei şi inovării

F.A. Companii /

 CARPATCEMENT: Parteneriate pentru promovarea performanţei şi inovării
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Grupul Carpatcement con­sideră că edificarea unui model de business solid, performant şi sustenabil are la bază oferirea catre clienţii săi a unui maxim de beneficii, în condiţii de eficienţă tehnologică şi de pro­fitabilitate, alături de respectarea aspectelor legate de protecţia mediului înconjurător şi de dezvoltare a unor relaţii de parteneriat cu mediul academic şi cu comunitaţile locale.

    Carpatcement oferă produse şi servicii de calitate bazându-se pe cercetarea stiinţifică locală şi pe transferul de know-how din exterior, în special de la centrul său tehnologic din Heidelberg - Germania, inovarea în domeniul său de activitate reprezentând o preocupare internă permanentă.

    În pofida schimbărilor şi provocărilor economice specifice ultimei perioade, compania se bazează în continuare pe aceleaşi principii: abordare realistă, leadership consecvent, management strict al costurilor precum şi capacitatea de a acţiona decisiv. Aceştia reprezintă factorii cheie ai succesului Carpatcement din ultimii 15 ani, de când activează pe piaţa românească.

    Cimentul, ca atare, este un produs standardizat, însa modul cum acesta este acceptat prin reglementări tehnice naţionale şi utilizat, în consecinţă, în diferite aplicaţii sau clase de expunere la acţiunea mediului înconjurător reprezintă, pentru piaţa naţională şi pentru Carpatcement, ca producător de ciment, o provocare cu un impact tehnic deosebit.

    Alcătuirea mix-ului de produse din portofoliul CARPATCEMENT asigură utilizatorului un confort tehnic deosebit în condiţiile în care anumite staţii de betoane, uneori, nu pot schimba operativ tipul de ciment funcţie de comanda primită, datorita lipsei unui numar suficient de silozuri.

    Prin păstrarea în portofoliul CARPATCEMENT a unor tipuri de cimenturi acceptate în toate clasele de expunere la acţiunea mediului înconjurător, compania se adreseaza şi catre producătorii de betoane care nu prezintă o mare flexibilitate tehnologică în schimbarea operativă a tipului de ciment.

    Un beneficiu pentru clientii Carpatcement înseamnă aşadar, în mod concret, sa aibă la dispoziţie cimenturi posibil a fi utilizate, în deplină siguranţă sub aspectul durabilitaţii betonului, în toate clasele de expunere uzual întalnite la acţiunea mediului înconjurător, în conformitate cu reglementările tehnice în domeniu.

    Cercetarea stiinţifica, inovarea şi dezvoltarea tehnologică sunt promovate în toate companiile Grupului HeidelbergCement la nivel mondial. Grupul işi concentrează atenţia pe tehnologii inovatoare pentru a creşte eficienţa proceselor tehnologice şi pentru a dezvolta produse şi servicii cu o orientare puternica spre client, spre cerinţele şi aşteptările sale, transferând în România cele mai bune practici în conformitate cu experienţa europeană.

    Avand in vedere dezvoltarea din domeniul energiei din ultimii ani, si pentru a raspunde cât mai bine cerinţelor clienţilor săi, Carpatcement a extins în scurt timp producerea de cimenturi de furnal CEM III/A cu caldură de hidratare redusă (LH), posibil a fi utilizate în betoane masive, în toate cele trei fabrici ale sale (Bicaz, Deva si Fieni).

    Urmărind progresul tehnologic în vederea introducerii pe piata şi a altor tipuri de cimenturi, compania finanţeaza studii de cercetare stiinţifică în vederea extinderii portofoliului de produse respectiv a stabilirii condiţiilor compoziţionale pentru betoane preparate cu noi tipuri de cimenturi, eficiente sub aspectul emisiilor de CO2 la producere.

    Pentru a acoperi întreaga gamă de cerinţe ale clienţilor, de la consultanţă în domeniul de aplicare până la oferirea de soluţii eficiente si complete de finalizare a proiectelor în cooperare cu specialişti locali, Carpatcement a încheiat pe plan national o serie de parteneriate tehnico-stiinţifice de succes, active, bazate pe comunicare deschisă şi transparenta, cu institute de cercetare şi universităţi.

    Având la bază un transfer important de know-how de la centrul tehnologic din Heidelberg şi colaborând eficient pe orizontală cu omologii din ţarile europene unde HeidelbergCement este prezentă, Grupul Carpatcement se implică prin Departamentul de Consultanţa Tehnică a Clienţilor în activitaţi cu caracter naţional care au ca scop sporirea calitaţii, eficienţei si durabilitaţii construcţiilor.

    Astfel, pentru o serie de aplicaţii speciale sau cimenturi pentru care nu există o experienţă naţională suficientă în utilizare, un beneficiu concret pentru utilizatorul cimentului CARPATCEMENT îl reprezintă serviciul de consiliere tehnică la care poate avea acces imediat (tehnic@carpatcement.ro ).

    In acest context, Carpatcement organizează în fabrici precum şi în mari oraşe din România, întâlniri cu reprezentanţii tehnici ai clienţilor la care invită, pentru prezentări, personalitaţi de prestigiu în domeniul cimentului şi betonului.

    Compania sponsorizează şi organizează conferinţe tehnice, apariţii de carte tehnică, reviste de specialitate, mese rotunde şi simpozioane, fiind un partener tehnic stabil al institutelor de cercetare, al universitaţilor şi altor institute de profil din ţara.

    Companiile Grupului HeidelbergCement in Romania sunt puternic angajate în oferirea catre clienţi a unui maxim de beneficii în condiţii de eficienţa tehnologică şi de profitabilitate. Dezvoltarea durabilă, pe care o respectă şi o promovează în activitatea lor curentă se face în condiţii de sănătate şi securitate în muncă, de protecţie a mediului înconjurator şi de responsabilitate socială corporativă în comunitaţile unde au operaţiuni.

    HeidelbergCement este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari

    Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. In tara noastra, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton, respectiv Carpat Agregate. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.

    Prin companiile sale, Grupul pune la dispoziţia clientilor săi materiale de construcţie la un standard de calitate recunoscut la nivel internaţional. Grupul acoperă întreaga gamă de cerinţe ale clienţilor, de la consultanţă în domeniul de aplicare până la oferirea de soluţii eficiente de finalizare a proiectelor.

    Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.heidelbergcement.ro

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional