Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

CARTIERE NOIA început etapa a treia de dezvoltare a cartierului "Tomis Plus"

F.A. Locuinţe /

Stadiul lucrărilor la cartierul "Tomis Plus" în luna iunie 2008

Stadiul lucrărilor la cartierul "Tomis Plus" în luna iunie 2008

Investiţia totală este de 70 de milioane de euro

Ansamblul rezidenţial "Tomis Plus" rămâne, şi în acest an, printre cele mai mari din Constanţa. Complexul, dezvoltat de "Tomis Development", este situat în zona de nord a oraşului, la ieşirea spre Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu". Amplasamentul măsoară 128.000 mp, iar investiţia totalizează circa 70 de milioane de euro.

Reprezentanţii "CB Richard Ellis Eurisko", compania imobiliară care promovează proiectul, ne-au precizat că întregul ansamblu va cuprinde, în final, aproape 1.300 de locuinţe. Din acestea, circa 1.250 sunt apartamente şi 47 sunt vile. "Tomis Plus" include şi 51 de parcele de teren, deja vândute integral, care vor fi dezvoltate în regie proprie de către cumpărători. Locurile de parcare vor fi în număr de 1.448, dintre care 566 vor fi subterane şi 882 - supraterane.

Ansamblul rezidenţial va mai cuprinde un restaurant, un club, o sală de fitness, o grădiniţă, o şcoală, o sală de sport şi terenuri de sport. La acestea se adaugă o bancă, un cabinet medical şi un supermarket cu program non-stop.

Mai sunt disponibile 150 de apartamente şi opt vile

Reprezentanţii "CB Richard Ellis Eurisko" ne-au declarat că etapa I de dezvoltare cuprinde 10 vile individuale, care au fost deja edificate la sfârşitul anului 2007. Faza a doua a investiţiei cuprinde 30 de vile înşiruite. La finele lunii iunie, locuinţele erau în curs de recepţionare şi au fost programate pentru predarea către beneficiari în toamna acestui an. În perioada menţionată mai erau de vânzare opt vile.

Tot în etapa II, mai sunt incluse şi trei blocuri tip "Belvedere", care vor avea predarea din toamna acestui an până în martie 2009. Alte cinci blocuri din această etapă sunt tip "Amfiteatru", cu predarea începând din această toamnă până în iunie 2009. Din totalul apartamentelor cuprinse în aceste opt blocuri, la finele lunii iunie, mai erau disponibile la vânzare circa 20%.

Potrivit "CB Richard Ellis Eurisko", a fost demarată şi cea de-a treia etapă de dezvoltare a "Tomis Plus", cu încă trei blocuri tip "Amfiteatru". Vânzările au acoperit, până la finele lunii iunie, circa 10% din apartamentele acestor imobile.

Oficialii companiei imobiliare au subliniat: "Dacă ne raportăm la totalul imobilelor - 1.300 de apartamente şi 47 de vile, au fost scoase la vânzare cele 47 vile din care mai sunt 9 disponibile şi din totalul de 392 de apartamente promovate în cele 11 blocuri mai sunt disponibile circa 150. Preţurile de vânzare pe metru pătrat construit oscilează între 900 şi 1.250 de euro, la care se adaugă TVA".

37 de blocuri cu regim variat de înălţime

Oficialii "CB Richard Ellis Eurisko" ne-au declarat că apartamentele vor fi dispuse în 37 de blocuri, cu un regim variat de înălţime. În total, vor fi amenajate 183 de garsoniere, 628 de apartamente cu două camere, 389 de apartamente cu trei camere şi 18 penthouse-uri. La acestea se adaugă 30 de vile înşiruite şi 17 individuale. Lucrările de construcţie au început în toamna anului 2006 şi se vor încheia până la sfârşitul anului 2011.

Cumpărătorii de locuinţe noi au devenit mai selectivi

Specialiştii "CB Richard Ellis Eurisko" susţin că cererea de pe piaţa constănţeană nu a scăzut. Astfel că piaţa de locuinţe noi va continua să se dezvolte. Ei ne-au mai declarat: "Cel mai probabil că şi preţurile vor continua să urce, dar nu cu amploarea cunoscută până acum. Se observă că şi cumpărătorii încep să devină mai selectivi şi cu cereri din ce în ce mai rafinate. Ei nu mai sunt dispuşi să accepte orice li se propune".

Cei care au achiziţionat locuinţe în ansamblul "Tomis Plus" sunt, în general, familii tinere, care au apelat la credite ipotecare. Dar sunt şi persoane care au strâns bani lucrând în străinătate, ne-au spus oficialii companiei imobiliare.

Tipuri de locuinţe

Blocurile "Amfiteatru" cuprind garsoniere de 42 - 48 mp, apartamente cu două camere de 66 - 79 mp şi apartamente cu trei camere de 87 - 107 mp. Blocurile "Belvedere" au garsoniere de 42 mp, apartamente cu două camere de 69 - 71 mp şi apartamente cu trei camere de 114 mp. Duplexurile cu două şi patru dormitoare măsoară între 150 şi 242 mp. Blocurile "Panoramic" au garsoniere de 32 - 38 mp, apartamente cu două camere de 54 - 61 mp şi cu trei camere de 82 mp.

Vila "Unic" este de două tipuri. Un model are parter şi etaj, trei dormitoare, 176 mp şi teren între 245 şi 422 mp, iar celălalt este cu parter şi două etaje, patru dormitoare, 216 mp şi teren aferent de 245 - 422 mp. Vila "Duo" cuplată este tot de două tipuri. O variantă este dispusă pe parter şi etaj, cu trei dormitoare, 172 mp şi teren de 248 - 384 mp. Cealaltă variantă are parter şi două etaje, patru dormitoare 211 mp şi teren de 248 - 384 mp. Vila "Favorit" înşiruită este pe parter şi etaj, cu două dormitoare, 119 mp şi teren de 171 -294 mp. Un alt tip de vilă înşiruită este cu un regim de înălţime similar, dar cu trei dormitoare, 138 mp şi teren de 171 - 237 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional