Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cartierul "Brătianu" din Iaşi va avea şi patru blocuri noi

F.A. Locuinţe /

Vilă în cartierul "Brătianu"

Vilă în cartierul "Brătianu"

Iniţiat în 2004, complexul rezidenţial "I.C. Brătianu" reprezintă cel mai amplu proiect de cartier cu vile individuale din judeţul Iaşi. Dezvoltat pe o suprafaţă de 80.000 mp, în zona Bucium, înainte de Hanul "Trei Sarmale", orăşelul va cuprinde, în final, 80 de vile predate "la cheie", un ansamblu de patru blocuri, un centru comercial, un hotel de patru stele, o biserică, precum şi un teren de tenis.

Investiţia aparţine companiei "Fene Grup" SA Iaşi, care estimează că, până în toamna anului 2009, când este planificată finalizarea proiectului, va realiza investiţii de aproximativ 40 de milioane de euro. Constanţa Pravăţ, director relaţii publice în cadrul "Fene Grup" SA, ne-a declarat: "Departe de zgomot şi de poluare, dar cu acces direct şi facil din bulevardul Bucium, acest complex rezidenţial are la bază un concept unitar, menit să răspundă exigenţelor omului modern. Vilele vor fi oferite la cheie, racordate la toate utilităţile urbane, cu drumuri interioare amenajate şi cu toate amplasamentele sociale necesare într-un cartier rezidenţial".

În vara anului viitor, în partea inferioară a complexului rezidenţial "Brătianu", pe o zonă separată, vor începe lucrările de construcţie a unui ansamblu de patru blocuri, care vor totaliza circa 90 de apartamente. Fiecare dintre acestea va avea câte şase etaje, două demisoluri cu parcări, iar parterul va fi destinat activităţilor de servicii. Pe fiecare etaj dintre cele şase vor fi dispuse apartamente cu două şi trei camere, cu suprafeţe construite de 76 şi, respectiv, 107,3 mp.

Fiecare bloc va dispune de 36 de locuri de parcare, situate pe cele două niveluri ale demisolului, la care se vor adăuga zonele de parcare exterioară. Construcţiile vor avea în subsol adăpost ALA, vor fi prevăzute cu centrală termică de bloc, iar accesul pe verticală al locatarilor se va putea face şi cu ajutorul unui lift. Contractarea apartamentelor va începe odată cu lucrările de construcţie, în vara anului viitor.

La finele lunii septembrie, cartierul de vile era ocupat în proporţie de 75%, dezvoltatorul continuând campania de contractări. Beneficiarii pot alege o casă deja construită sau pot opta pentru un proiect personal sau al firmei, aprobat de proiectantul complexului, atelierul de arhitectură AXA. Casele deja construite pot fi achiziţionate "la roşu" sau semifinisate, durata de finalizare fiind cuprinsă între două şi şase luni de la data semnării contractului. Pentru varianta de vilă la faza de proiect, durata de execuţie a casei este de 12 luni.

Constanţa Pravăţ ne-a mai spus că vilele propuse de arhitectul cartierului "Brătianu" acoperă o gamă largă de solicitări, adaptate atât nevoilor personale, cât şi amplasamentului şi configuraţiei locaţiei. Casele sunt construite în regim de înălţime demisol, parter şi mansardă, pe parcele de câte 500 mp, şi sunt racordate la toate utilităţile urbane. În funcţie de model, suprafaţa construită a imobilelor este între 241 şi 396 mp.

Soluţia constructivă prevede fundaţii continue din beton armat, lucrări de zidărie portantă întărită cu sâmburi şi centuri de beton armat, planşee de beton armat, acoperiş tip şarpantă pe scaune din lemn răşinoase, cu finisaj din gips carton şi var lavabil.

Finisajele interioare cuprind gresie în băi, bucătărie şi holuri, iar camerele sunt prevăzute cu pardoseli calde, din parchet lamelar. Pereţii băilor şi bucătăriei sunt placaţi cu faianţă, iar cei din camere sunt vopsiţi cu var lavabil de interior în culori deschise. Pentru trepte se utilizează pardoseli din gresie ceramică, fără profile de treaptă. Pentru finisajele exterioare se apelează la tencuieli decorative, cu aspect calciu, nuanţe pastel deschis pe termosistem. Tâmplăria este din PVC alb sau din lemn triplustratifcat cu geam termo­izolant. Pentru încălzire se instalează centrale termice individuale.

Preţurile locuinţelor pornesc de la 135.000 de euro, fără TVA, în varianta semi-finisată, şi de la 165.000 de euro, fără TVA, pentru casele la cheie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional