Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Casele de vacanta continua sa fie scumpe

A.D. Locuinţe /

Casele de vacanta continua sa fie scumpe

Cele mai multe case de vacanta scoase la vanzare sunt oferite la preturi ce depasesc 100.000 de euro, respectiv aproape 65% din numarul total de oferte. Mai putin de 20% dintre proprietati sunt disponibile la sume de pana in 60.000 de euro, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro.

Piata locuintelor secundare este bine reprezentata pe segmentul de varf. Astfel, peste 21% din oferta se incadreaza in intervalul de pret cuprins intre 150.000 euro si 250.000 euro, in 11,5% din cazuri preturile variaza intre 250.000 euro si 350.000 euro, pentru ca aproape 15% din totalul ofertei sa fie reprezentat de proprietati rezidentiale al caror pret depaseste 350.000 euro, potrivit aceleiasi surse.

Cele mai multe oferte sunt disponibile in judetele Constanta (32%), Ilfov (21%), Brasov (12%), Prahova (10%), Arges si Hunedoara.

In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta ofertate sunt situate in localitati precum Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele de pe Valea Prahovei. In Constanta, dar si in Brasov, oferta de locuinte secundare este completata de apartamente noi, mai ieftine si cu un cost de intretinere mai mic.

Cea mai scumpa proprietate rezidentiala din acest segment scoasa la vanzare pe imobiliare.ro este o vila cu un regim de inaltime demisol + parter + etaj + mansarda si o suprafata utila de 1.100 mp, din Domnesti, Ilfov. Proprietatea are 14 camere, doua bucatarii, 6 bai, 3 garaje, 7 locuri de parcare si un teren de 10.900 mp. Vila este scoasa la vanzare pentru 2.9 milioane de euro.

Locul doi in clasamentul intocmit de imobiliare.ro este ocupat de o vila cu doua etaje plus mansarda, cu 12 camere si o suprafata utila de 600 de mp din Sinaia, judetul Prahova, care este scoasă la vânzare pentru 2.8 milioane de euro.

Locul al treilea in top, este ocupat de un conac din judetul Arad, scos la vanzare pentru doua milioane de euro. Are o suprafata utila de 640 mp si un teren de 11.800 mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional