Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Cladirile cu un consum de energie zero sunt realizabile

A.D. Materiale /

Cladirile cu un consum de energie zero sunt realizabile

Tehnologia actuala permite realizarea de cladiri cu un consum net zero din punct de vedere energetic, altfel spus, care pot produce toata energia pe care o consuma. Compania Daikin a construit o astfel de cladire in Germania, utilizand sisteme alternative.

Cladirea de doua etaje gazduieste un depozit pe unul din nivele si pe celelalte doua spatii de birouri.

Incalzirea cladirii a fost realizata prin montarea unei pompe de caldura aer-apa in podea. Racirea si dezumidificarea pe timpul verii au fost asigurate de o pompa de caldura aer-aer pentru fiecare birou, in timp ce pentru ventilatie au fost aplicate doua sisteme cu recuperare a caldurii. Pentru a acoperi consumul de energie electrica necesar functionarii cladirii au fost montate panouri fotovoltaice, au precizat reprezentantii companiei.

Dupa 12 luni de operare, cladirea a prezentat o balanta energetica pozitiva de 977 kWh. Sistemul fotovoltaic a generat pe parcursul unui an un total de 38,5 kWh pe mp de electricitate, in timp ce necesarul anual de energie al cladirii, cuprinzand incalzirea, racirea, ventilatia, apa calda menajera si sistemul de iluminare, a fost de 36,7 kWh pe mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional