Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

COMPANIIBaumix: Implicare mai activă în anvelopări

F.A. Companii /

Pentru 2011 managerii companiei Baumix au în plan menţinerea pe profit şi creşterea cifrei de afaceri a companiei până la nivelul de 36 milioane lei, după ce în 2010 a fost realizat un profit net de 329.000 lei şi o cifră de afaceri de circa 30,2 milioane lei.

Domnul Răzvan Bobe, director cercetare dezvoltare Baumix, ne-a spus că pentru atingerea acestor ţinte va continua procesul de optimizare a costurilor şi investiţiile în cercetare şi dezvoltare. "Mizăm în special pe gamele pentru placări ceramice şi pentru termosistem, pentru fiecare deţinând o cotă de 15% din piaţă. De asemenea, avem în vedere o implicare mai activă în domeniul anvelopărilor. Extinderea la nivel naţional şi diversificarea canalelor de distribuţie, atât în retail cât şi în key account, este o altă strategie care va genera creşterea afacerilor în 2011", subliniază domnul Bobe.

În acest an vor continua investiţiile în amenajarea şi extinderea spaţiilor de depozitare şi livrare, modernizarea echipamentelor din ciclul de producţie precum şi în trainingul angajaţilor. Vor fi angajate investiţii în domeniul cercetare - dezvoltare.

Anul trecut compania a derulat un proiect în valoare de aproximativ 247.000 lei în domeniul resurselor umane, având ca sursă de finanţare Fondul Social European, (FSE) prin AMPOSDRU (Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane). "Din cauza birocraţiei excesive şi lipsei de garanţii din partea AMPOSDRU am renunţat la acest proiect. Nu avem în vedere astfel de acţiuni în viitorul apropiat", menţionează domnul Bobe.

Anul trecut compania a lansat un produs nou: o şapă autonivelantă destinată pieţei de renovări, iar pentru cinci produse s-au elaborat reţete noi având ca efect caracteristici tehnice superioare. "Pentru anul 2011 avem în plan completarea sistemelor de placări ceramice şi a sistemului de termoizolare a faţadelor.", ne-a spus domnul Bobe.

În ceea ce priveşte extinderea, compania nu are în plan o extindere cu noi unităţi de producţie pentru viitorul apropiat, însă domnul Bobe nu exclude, pe termen lung, posibilitatea deschiderii unui alt punct de producţie în ţară, această decizie fiind influenţată de evoluţia viitoare a pieţei materialelor de construcţii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional