Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

COMPANIIXella: "Rămânem deschişi la noi investiţii, fie prin achiziţia unui jucător local, fie printr-o nouă investiţie greenfield"

F.A. Companii /

Marius Dragne, marketing manager, Xella Baustoffe South-East Europe (BG-HU-RO)

Marius Dragne, marketing manager, Xella Baustoffe South-East Europe (BG-HU-RO)

Pentru Ytong, 2011 este anul consolidării poziţiei deţinute. Marius Dragne, marketing manager, Xella Baustoffe South-East Europe (BG-HU-RO) ne-a declarat: "Urmărim în continuare creşterea cotei de piaţă şi facilitarea accesului tuturor românilor la singurul produs premium de pe piaţa de bca din România, caracterizat de calitatea germană. Pentru viitorul apropiat pregătim multe noutăţi, un portofoliu de produse extins, servicii complementare şi o concentrare directă către nevoile individuale ale fiecărui proiect de construcţii în parte".

În 2011, managerii Xella se concentrează pe optimizarea relaţiei cu partenerii de business, având ca suport fabrica de la Păuleşti, lansată anul trecut. De asemenea, au în plan dezvoltarea gamei de produse oferite consumatorului român. "Investim constant în consolidarea echipei de vânzări, prin programe de training şi motivare dedicate lor. Nu în ultimul rând, ne dorim consolidarea brandului Ytong în România, odată cu promovarea construcţiilor de calitate, durabile şi eficiente energetic", subliniază domnul Dragne.

Având în vedere că în 2010, în pofida recesiunii economice, a fost lansată prima unitate de producţie Ytong din România, o investiţie de 32 de milioane de euro, managerii Xella îşi propun în perioada ce urmează să optimizeze facilitatea de producţie şi să consolideze poziţia în piaţă. "Unitatea de producţie ne aduce deja mai aproape de consumatorul român şi de partenerii cu care colaborăm. Nu vedem utilă în acest moment o noua investiţie de o valoare similară", afirmă domnul Marius Dragne.

La nivel internaţional, Grupul Xella este în prezent unul dintre puţinii mari jucători în industria materialelor de construcţii pentru zidărie care rămâne profitabil în ciuda crizei şi are capacitatea financiară necesară pentru noi investiţii. "În consecinţă, pe termen mediu şi lung, rămânem deschişi la noi investiţii în România fie prin achiziţia unui jucător local, fie printr-o noua investiţie greenfield. Astfel, monitorizăm în permanenţă evoluţia economiei româneşti şi a sectorului de construcţii, de care depinde disponibilitatea noastră pentru o viitoare investiţie", ne-a mai spus domnul Dragne.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional