Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Complexul "Summerland" din Mamaia va fi gata anul viitor

F.A. Locuinţe /

Complexul "Summerland" din Mamaia va fi gata anul viitor

Construcţia ansamblului rezidenţial "Summerland" din Mamaia a fost demarată la finele anului trecut şi se va încheia la sfîrşitul anului 2008. Compania "Stop" SRL, care este beneficiarul şi constructorul blocurilor, ridicase, la finele lunii iunie, structura şi închiderile exterioare ale tuturor imobilelor. "Mamaia Summerland" este situat la intrarea în staţiunea Mamaia dinspre Năvodari, chiar la bariere, lângă "Ultima Playa". Blocurile se află la circa 200 de metri de plajă. Spaţiul pe care se construieşte complexul se întinde între plajă şi şoseaua care traversează staţiunea.

Complexul cuprinde, într-o primă etapă de dezvoltare, opt blocuri pe parter şi şase etaje, cu câte 20 de apartamente fiecare. Proiectarea a fost asigurată de "Archa" SRL şi "Archit-Bia". Astfel, "Mamaia Summerland" a fost structurat pornind de la două tipuri de construcţii, fiecare dintre acestea oferind mai multe modele de apartamente cu două şi trei camere.

Adriana Savu, reprezentantul agenţiei imobiliare "Eurostyle", care se ocupă de vânzarea locuinţelor, ne-a declarat că primele patru blocuri vor fi livrate "la cheie" în octombrie 2007. Diferenţa dintre tipurile de apartamente este dată de poziţia lor către mare, respectiv lac, de regimul de înălţime, suprafeţele construite, respectiv utile, şi de terasele aferente. Preţurile de vânzare ale apartamentelor pornesc de la 950 de euro/mp (parter) şi ajung la 1.400 de euro/mp (ultimul etaj), fără TVA.

Blocul de tip A are apartamente cu suprafeţe între 77 şi 157 mp, cu preţuri cuprinse între 77.045 şi 204.191 de euro, fără TVA. Blocul de tip B are locuinţe cu suprafeţe între 80 şi 144 mp, la preţuri între 76.665 şi 187.980 de euro. Preţurile de vânzare diferă şi în funcţie de etajul la care sunt amplasate. La finele lunii iunie, şase apartamente au fost deja contractate, acestea urmând să fie reşedinţe permanente şi de vară pentru noii proprietari.

Structura imobilelor este pe diafragme şi cadre din beton, cu închideri de cărămidă eficientă şi termosistem. Toate apartamentele vor fi livrate "la cheie" şi vor fi dotate cu centrală termică proprie, instalaţie termică complet funcţională precum şi finisaje interioare de foarte bună calitate. Este vorba despre gresie, faianţă, obiecte sanitare de import, parchet laminat, aer condiţionat, corpuri de iluminat moderne şi uşă metalică la intrare. Tâmplăria este termoizolantă, cu profile din PVC.

Încălzirea este asigurată prin centrale termice de apartament, iar constructorul a prevăzut aer condiţionat în fiecare cameră. Locurile de parcare sunt asigurate în incinta cartierului. Alte dotări constau în interfon, telefonie, cablu şi pază.

"Stop" SRL a dezvoltat şi construit şi alte proiecte importante pe Litoral, cum ar fi Hotel Oxford şi Hotel Malibu, ambele proprietăţi amplasate în staţiunea Mamaia. Compania va mai construi încă trei blocuri în ansamblul "Summerland", iar funcţiunile şi compartimentarea urmează să fie stabilite în această vară.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional