Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

COSTINEŞTIPeste 200 de apartamente de vacanţă în curs de execuţie

F.A. Locuinţe /

"Maria Residence" din Costineşti

"Maria Residence" din Costineşti

Zona Forum permite un regim mare de înălţime

Costineştiul are, de vreo doi ani, o piaţă bine dezvoltată de apartamente noi de vacanţă. Noile locuinţe din staţiunea cea mai îndrăgită de către tineri s-au vândut şi se vând în continuare foarte bine, încă din faza de proiect.

Mariana Gâtiţă, directorul general al agenţiei imobiliare "Arcada Euro", ne-a declarat că, la finele lunii iunie, multe blocuri erau în diferite stadii de execuţie în zona Epavei, dar şi în zona Forum. Imobilele beneficiază de vedere la mare, dar şi de un teren bun de fundare, fără pericol de surpare.

Doamna Gâtiţă ne-a spus că localitatea dispune acum şi de primele blocuri noi date în folosinţă, dar şi de multe proiecte noi de imobile cu apartamente, a căror construcţie va fi demarată în toamnă. Suprafaţa medie a unei locuinţe noi este de 60 mp.

La finele lunii iunie, erau în curs de execuţie circa 200 de unităţi locative în ansambluri noi, estimează domnia sa. Potrivit "Arcada Euro", Costineştiul dispune, în total, de opt complexuri rezidenţiale. Din acestea, cinci se află în zona Epavei şi sunt în construcţie, iar restul încă se află la faza de proiect, în zona Forum.

Scumpiri semnificative ale noilor locuinţe

Directorul "Arcada Euro" susţine că noile unităţi locative au un preţ de tranzacţionare între 1.200 şi 1.700 de euro/mp construit, în funcţie de finisaje, localizare şi dotări. Astfel, noile locuinţe s-au scumpit semnificativ având în vedere că, în luna iunie a anului trecut, preţurile medii de tranzacţionare erau de 900 - 1.200 de euro/mp construit. Majorarea de preţ a fost cauzată nu numai de cererea mare, ci şi de scumpirea excesivă a terenurilor, majorarea costurilor cu materialele de construcţie şi cu manopera.

Mariana Gâtiţă ne-a precizat că terenurile pentru construcţia de locuinţe din zona Epavei costă între 80 şi 260 de euro/mp. "Nu toate loturile scoase la vânzare au un preţ rezonabil, care să fie acceptat de cumpărători. Aşa că sunt proprietari care nu reuşesc să-şi vândă terenurile pentru că investitorii sunt foarte prudenţi în achiziţii", afirmă domnia sa.

Zona Forum permite un regim mare de înălţime

Căutată pentru construcţia de blocuri este şi zona Forum. Solul din zonă permite şi ridicarea de imobile cu un regim de înălţime parter şi opt etaje, susţine doamna Gâtiţă. În general, investitorii au ridicat, până în prezent, clădiri cu maxim şase etaje. Costineştiul nu mai dispune de foarte multe terenuri cu vedere la mare, în zona Falezei. O zonă importantă de extindere este înspre Epavă şi spre 23 August, unde se construiesc şi multe vile. În rest, construcţii noi de vile şi bloculeţe mai apar în interiorul localităţii, pe puţinele terenuri libere sau în locul unor construcţii vechi.

Directorul "Arcada Euro" ne-a mai spus: "Practic, întregul Costineşti este un şantier. Se construieşte peste tot, fie că este vorba despre imobile noi, fie că se modernizează şi se extind cele exis-tente. Mai multe construcţii se concentrează în zona primăriei. Terenurile şi-au dublat preţurile în ultimul an. În zona de case, preţurile variază între 70 şi 80 de euro/mp. În zona unde nu sunt disponibile toate utilităţile, terenurile ajung pe la 50 de euro/mp".

Majoritatea apartamentelor noi sunt achiziţionate ca locuinţe de vacanţă

Mariana Gâtiţă susţine că majoritatea apartamentelor noi din Costineşti sunt achiziţionate ca apartamente de vacanţă. Sunt şi investitori care achiziţionează câteva apartamente dintr-un proiect, pentru închiriere în sezonul estival.

Cei care construiesc blocurile noi din Costineşti sunt persoane şi firme care provin din mai multe regiuni din ţară, dar sunt şi străini care au început să îşi facă simţită prezenţa tot mai mult pe litoralul românesc.

Apartamente în vilă

Tot pe faleza Costineştiului, la 25 de metri de plajă, este un mini-ansamblu cu apartamente de vacanţă în vilă. Vor fi amenajate apartamente cu una până la trei camere cu bucătărie în stil american, unul sau două grupuri sanitare şi terase. Locuinţele au suprafeţe între 39 şi 112 mp, cu privelişti deosebite. Astfel, spre stânga imobilului, beneficiarii se vor bucura de prezenţa Epavei şi a viitorului port turistic cu ambarcaţiuni de agrement, în timp ce spre dreapta se desfăşoară plaja şi faleza. Toate apartamentele au vedere la mare şi vor beneficia de opt locuri de parcare (câte unul pentru fiecare). Preţurile de vânzare sunt cuprinse între 55.000 şi 176.000 de euro. Termenul de finalizare a construcţiei este prevăzut pentru vara acestui an.

"Alessio Residence" oferă 68 de locuinţe de vacanţă

Situat în Costineşti, în imediata vecinătate a hotelului Forum, imobilul "Alessio Residence" va fi compus din 65 de locuinţe, de la garsoniere până la apartamente cu trei camere, precum şi spaţii verzi, terase şi parcare subterană. Locuinţele au o privelişte amplă spre faleza Mării Negre. Suprafaţa de teren ocupată măsoară 1.500 mp, iar aria totală construită este de aproximativ 5.900 mp.

În total, vor fi amenajate şapte garsoniere, 56 de apartamente cu două camere, patru apartamente duplex cu trei camere şi unul cu o cameră. Preţurile de vânzare variază între 68.700 de euro şi 171.600 de euro. Regimul de înălţime a imobilului este de subsol, parter şi şapte etaje.

Proiect cu 36 de apartamente lângă Epavă

Tot în zona Epavei, "Arcada Euro" promovează un proiect de apartamente de vacanţă într-o clădire de şase etaje şi terasă, piscină şi parcare exterioară, pe un teren de 1.400 mp. În total, vor fi amenajate 36 de apartamente (zece garsoniere şi 26 de apartamente cu două camere), toate cu vedere la mare şi terase generoase. Locuinţele de la parter au acces direct la grădină.

Preţurile de vânzare încep de la 1.000 de euro/mp la care se adaugă TVA. Suprafeţele garsonierelor variază între 35 şi 43 mp, iar apartamentele cu două camere între 50 şi 73 mp. Apartamentele cu două camere de la ultimul etaj şi de la terasă au suprafeţe generoase de 114 - 143 mp. Finalizarea construcţiei este programată pentru sfârşitul sezonului estival din acest an.

43 de apartamente în complexul "Maria Residence"

Unul dintre proiectele noi din Costineşti promovate de "Arcada Euro" este "Maria Residence". Acesta are o suprafaţă totală construită de 2.962 mp şi o suprafaţă totală a locuinţelor de 2.142 mp. Ansamblul se află în curs de execuţie pe faleză, în dreptul Epavei, pe un teren de 1.414 mp.

Potrivit datelor furnizate de "Arcada Euro", cartierul va avea în final 43 de apartamente, în imobile de patru niveluri. Vor fi amenajate trei scări cu 14, 13 şi, respectiv, 15 apartamente, fiecare cu lift propriu. Toate terasele locuinţelor au vedere directă la mare. Preţurile de vânzare încep de la 980 de euro/mp construit şi includ cota indiviză a terenului. Aceste preţuri pot varia în funcţie de piaţa imobiliară a momentului şi de modalităţile de plată. Parcarea nu este inclusă în preţul apartamentului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional