Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Creştere constantă a construcţiei de locuinţe noi în Otopeni

F.A. Locuinţe /

Creştere constantă a construcţiei de locuinţe noi în Otopeni

Oraşul Otopeni a cunoscut, şi anul trecut, o dezvoltare constantă şi sigură a pieţei de locuinţe noi. Majoritatea autorizaţiilor eliberate şi a solicitărilor depuse la primăria din localitate vizează realizarea de vile, de către persoane fizice. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Urbanism a Primăriei Otopeni, circa o treime din cele 351 de autorizaţii emise în 2006 reprezintă lucrările de ridicarea a imobilelor noi de locuit.

Noile vile apar peste tot în oraş, pe terenuri cu o suprafaţă medie de 500 - 600 mp. Regimul de înălţime este variat - parter şi etaj, parter, etaj şi mansardă sau parter şi două etaje. Suprafeţele utile sunt generoase, între 150 şi 250 mp.

Sistemul constructiv preferat de beneficiarii locuinţelor noi este cel clasic, pe cadre din beton armat şi zidărie din cărămidă sau BCA. Acoperişurile sunt din ţigle metalice, iar încălzirea este asigurată de centrale termice proprii pe gaz. Toate noile locuinţe au puţ forat şi bazin vidanjabil. Mini-ansamblurile rezidenţiale folosesc staţii de epurare performante.

Un astfel de cartier de mici dimensiuni a fost autorizat în cursul anului trecut, pe strada Oituz. Proiectul presupune realizarea a nouă locuinţe cu un regim de înălţime parter, etaj şi mansardă.

Blocuri noi în zona Steaua Roşie

Cel mai mare proiect rezidenţial aflat, în prezent, în execuţie, aparţine "Primac Invest Europa" SRL. Compania ridică şase blocuri de apartamente noi în zona Steaua Roşie. Două imobile sunt deja finalizate, iar alte patru se aflau, la finele lunii martie, în curs de execuţie. Regimul de înălţime a blocurilor este parter, două etaje şi mansardă.

În rest, mai sunt autorizate câteva bloculeţe în zona Ţibleş.

"Triumf Construct" are în curs de finalizare cel mai mare ansamblu rezidenţial din Otopeni

Compania "Triumf Construct" are în curs de finalizare ansamblul "White Village", situat lângă Institutul Ana Aslan din Otopeni. Cartierul cuprinde 58 de unităţi locative (vile individuale, cuplate şi înşiruite), iar o parte din locuinţe au fost deja recepţionate.

"White Village" cuprinde trei tipuri de locuinţe, respectiv vila "Dalia", cu o suprafaţă construită de 400 mp, curte şi spaţii proprii generoase, Vila "Ficus", în sistem duplex, cu o suprafaţă de 180 mp pe două niveluri, şi Vila "Anemona", în sistem înşiruit.

Alte 16 vile sunt în curs de finalizare la 3 km de Aeroportul Otopeni

"Edil Tour Construct" va finaliza, în acest an, un ansamblu de 16 vile, cu regim de înălţime parter şi etaj. Cartierul este situat în partea de vest a oraşului Otopeni, la 3 km de Aeroport. Loturile au suprafeţe între 241 şi 562 mp şi cuprind două tipuri constructive de vile, (în trei variante) cu suprafaţa construită totală între 154 şi 174 mp. Sistemul constructiv utilizat este din zidărie portantă cu elemente din beton armat, izolaţii termice şi fonice şi învelitoare din ţiglă de beton.

Otopeniul se poate extinde foarte mult în partea de vest, spre Mogoşoaia

Multe locuinţe noi vor apărea odată cu aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) pentru lotizarea de ample suprafeţe extravilane, care sunt introduse în intravilanul oraşului Otopeni. O mare suprafaţă de teren, unde localitatea poate să se extindă vertiginos, se află în partea de vest, dinspre Mogoşoaia. Oficialii primăriei analizează acum posibilitatea actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului, în care să fie introdusă în intravilan ampla suprafaţă de teren.

Bloul U5 Otopeni va fi terminat anul viitor

În luna august 2008 urmează să fie finalizate lucrările de construire aferente Blocului U5 Otopeni, din strada 23 August. Beneficiarul investiţiei este Consiliul Local Otopeni, în timp ce proiectantul general este firma "Nipo Comprest", iar constructorul este societatea "Rom Service Construct". Investiţia a fost demarată în vara anului 2006.

Blocul U12 Otopeni se află, încă, în construcţie

Pe strada 23 August din Otopeni se află în construcţie Blocul U12 Otopeni, care ar fi trebuit finalizat încă din luna septembrie, anul trecut. Imobilul este realizat de "Rom Service Construct", beneficiarul fiind primăria din localitate. Proiectantul general este firma "Nipo Comprest". Lucrările au început în noiembrie 2005. n

Primăria Otopeni a autorizat, şi anul trecut, construcţia de spaţii de birouri şi showroom-uri de-a lungul DN1, pe terenurile rămase libere. Totodată, zona Gării Otopeni s-a consacrat ca perimetru cu destinaţie industrială, unde se ridică, în continuare, hale de producţie, spaţii logistice şi de depozitare noi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional