Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

CTP reduce cu 5% consumul de energie al proprietăţilor din portofoliu

Andrei Stan Companii /

CTP reduce cu 5% consumul de energie al proprietăţilor din portofoliu

Dezvoltatorul imobiliar CTP vizează o reducere de 5% a consumului de energie al proprietăţilor aflate în portofoliu, anul acesta, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei.

O suprafaţă totală de 250 000 mp din portofoliul dezvoltatorului va fi modernizată până la sfârşitul anului.

Bazată pe studii de energie şi pe proiectele pilot efectuate de CTP, această reducere de 5% poate rezulta din înlocuirea sistemelor de iluminat existente cu iluminarea LED, pentru o suprafaţă de 250.000 mp, precizează compania.

"Există şi alte modalităţi de a reduce consumul de energie, dar sistemele LED au efect rapid, au impact mai mare şi sunt foarte interesante pentru clienţii noştri. Datorită aceasta inovaţii, factura de energie electrică a clientilor scade şi valoarea investiţiei se amortizează cu aproape doi ani mai devreme", a afirmat Stefan de Goeij, head of Property Management Department în CTP.

CTP menţionează că îşi va realiza ţinta de scădere cu 5% a consumului până la sfarşitul anului. Până în prezent, compania a schimbat sistemele de iluminat pentru o suprafaţă de 100.000 mp şi peste 150.000 mp urmează să fie modernizaţi până la finele lui 2016.

Aceste planuri se referă la diferite parcuri, cum sunt cele din Republica Cehă (Ostrava, Bor, Plzeò, Kadaò şi Hranice), dar şi la cele de pe piaţa din România, cu precădere la CTPark Bucharest West II, Timişoara şi Arad. La toate acestea se adaugă şi iluminatul exterior pentru Timişoara, Bucureşti şi Bucureşti II.

CTP intenţionează ca anul viitor să schimbe sistemele de iluminat existente cu cele de tip LED pentru 400.000 mp aflaţi în portofoliu.

"Dimensiunea acestor lucrări este unică atât din punctual de vedere al suprafeţei, cât şi al beneficiilor pentru client, pentru că performanţa energetică a parcurilor CTP va creşte de la nivelul de eficienţă «C» la cel de eficienţă «B»", a mai spus Stefan de Goeij.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional