Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cumparatorii se orienteaza spre locuinte noi

A.D. Locuinţe /

Cumparatorii se orienteaza spre locuinte noi

Principalul criteriu in achizitia unei locuinte noi este pretul, urmat de stadiul de realizare a constructiei, zona si suprafata. Astfel, pentru o garsoniera noua, cei mai multi bucuresteni ar fi dispusi sa plateasca aproximativ 30.000 euro, iar pentru un apartament cu doua camere, 55.000 euro. Bugetul mediu pentru o proprietate cu trei camere este de 70.000 euro, in timp ce pentru locuintele cu patru sau mai multe camere, potentialii cumparatori sunt interesati de proprietati in jurul a 100.000 de euro, potrivit unui studiu efectuat de portalul Imopedia.ro.

In privinta stadiului de constructie, 87% dintre cei aflati in cautarea unei locuinte noi prefera proiecte finalizate, 10% dintre bucuresteni sunt dispusi sa cumpere o locuinta in curs de construire, insa doar 3% intentioneaza sa cumpere un apartament aflat inca in stadiul de proiect.

"In urma cu cativa ani, cand piata imobiliara nu cunostea termenul de criza, peste jumatate dintre cei care vroiau sa locuiasca intr-un ansamblu rezidential nou nu aveau nicio retinere in a cumpara un apartament aflat in stadiul de proiect", spune Razvan Muntean, director general Imopedia.ro.

Cele mai multe cautate efectuate pe platofrma imobiliara dedicata ansamblurilor rezidentiale noi, respectiv 43%, au in vedere apartamentele cu doua camere. Pe locul urmator se gasesc garsonierele, cu 26%. De asemenea, 20% dintre vizitatorii portalului au optat pentru apartamentele cu trei camere, in timp ce doar 11% cauta locuinte cu patru sau mai multe camere.

In ceea ce priveste zonele din Capitala, in topul preferintelor se situeaza Berceni / Popesti Leordeni si Titan. Urmatoarele cartiere in care bucurestenii cauta locuinte noi sunt Baneasa / Pipera si Colentina / Obor, lasand pe ultimele locuri zone precum Militari, Ghencea si Alexandriei, potrivit aceleiasi surse.

"Numarul celor interesati de o locuinta noua este intr-o continua crestere. Aproape 30% dintre bucuresteni doresc sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu recent ridicat. Acum patru ani, procentul nu ajungea la 10%. In multe zone, pretul unui apartament nou este foarte aproape de valoarea unui apartament vechi", sesizeaza Razvan Muntean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional