Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

De la Freedom Tower la Vila Libeskind

ADVERTORIAL Locuinţe /

Vila "Libeskind"

Vila "Libeskind"

Daniel Libeskind - cunoscut prin spectaculosul său proiect pentru "Freedom Towers" al noului World Trade Center din New York - este autorul proiectului care îi poartă numele "Vila Libeskind". Conceptul este rezultatul colaborării cu firma de construcţii case Proportion din Berlin. Firma Proportion şi-a definit drept obiectiv să facă accesibilă arhitectura contemporană publicului larg şi a reuşit să coopteze firma Rheinzink ca partener pentru construcţia prototipului. Proiectul a fost susţinut şi prin sponsorizarea generoasă cu plăci EGGER Eurostrand OSB.

Prototipul a fost realizat în oraşul Datteln din Nordrhein-Westfallen ca sediu al firmei Rheinzink - care în calitate de beneficiar al acestei clădiri unice a oferit propriile materiale pentru acoperiş şi faţadă. Obiectivul întregului proiect a fost implementarea conceptului de producţie de case modulare. Astfel sunt propuse trei modele de bază pentru casele construite conform standardului de casă pasivă. În producţia de serie ulterioară, structura modulara a vilei Libeskind va putea fi transportată în containere şi comercializata la nivel mondial.

Libeskind a avut cele mai înalte aşteptări

Ca partener de proiect şi proiectant semnatar, firma Proportion a reuşit să îl coopteze pe Daniel Libeskind, un arhitect recunoscut la nivel internaţional. Cu schiţele sale face deseori senzaţii şi la nivel internaţional. Între cele mai importante proiecte ale sale se regăsesc sedii culturale de proporţii, cum ar fi Muzeul de Artă din Denver, Muzeul Imperial de Război din Manchester, Muzeul Evreiesc din Berlin, casa Felix-Nussbaum din Osnabrück, proiecte de peisagistică şi urbanistică precum şi proiecte pentru expoziţii, imagini de scenă şi instalaţii.

În 2003, Daniel Libeskind a câştigat licitaţia pentru reconstrucţia turnurilor World Trade Center din New York - lucrările de reconstrucţie pentru spectaculoasele "Freedom Towers" sunt în plină desfăşurare. Odată cu Vila Libeskind, arhitectul a conceput o întreagă operă de artă care corespunde celor mai exigente aşteptări de design, îndemânare şi sustenabilitate.

Parteneriat ideal datorită Certificărilor de Mediu EGGER

Un principiu de bază al conceptului de design al firmei Proportion este acela de a construi sustenabil. Din acest motiv, la construirea clădirii din Datteln s-a dorit pe cât posibil utilizarea produselor cu Certificări de Mediu. Plăcile EGGER Eurostrand OSB 4 TOP au reprezentat alegerea ideală în acest caz, fiind certificate de către Institutul de Construcţii şi Mediu conform cerinţelor ISO 14025 (Declaraţie de mediu Tip III). Montajul pereţilor interiori şi exteriori a fost făcut cu structură cadru de lemn placată cu OSB. Pe lângă placarea cu rol de rigidizare pentru pereţi, tavan şi astereală, plăcile OSB 4 TOP au fost utilizate şi la structura de susţinere a tablei Rheinzink pentru acoperiş şi faţadă. Noul sediu corespunde standardului de construcţie de casă pasivă.

Proiect "Vila Libeskind"

Produse utilizate: EGGER EUROSTRAND OSB 4 TOP

Implementat de către: Beneficiar: Rheinzink GmbH & Co. KG , Tâmplărie: Holzbau Pieper , Arhitect: Daniel Libeskind

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional