Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Dezvoltatorii imobiliari din sudul Bucurestiului si-au infiintat asociatie

A.D. Locuinţe /

Dezvoltatorii imobiliari din sudul Bucurestiului si-au infiintat asociatie

Dezvoltatorii imobiliari autohtoni isi infiinteaza o asociatie care sa ii reprezinte si sa le apere interesele. Noua structura a fost denumita Asociatia Oamenilor de Afaceri pentru Dezvoltare Imobiliara din zona de sud a Bucurestiului.

Initiativa, laudabila pentru o piata cu putine repere in prezent, vine din partea unui nucleu de dezvoltatori care a realizat in anii de criza ansambluri rezidentiale in sudul Bucurestiului, in special in zona orasului Popesti-Leordeni.

Presedintele Asociatiei este omul de afaceri Robertino Georgescu, care, alaturi de asociatul sau, Daniel Dragulin, a dezvoltat ansamblurile rezidentiale Metropolitan din Popesti Leordeni.

Noua structura va media relatia dintre dezvoltatorii imobiliari si autoritatile publice centrale si locale, bancile, companiile de utilitati si furnizorii de materiale de constructii.

Asociatia isi propune sa atraga si producatori de materiale de constructii, indeosebi cei care opereaza unitati de productie in Romania. Aceasta deoarece interesul dezvoltatorilor nu este doar de a realiza un produs imobiliar, ci de a avea si clienti care sa il poata cumpara. Daca sunt create locuri de munca in Romania, atunci creste si numarul potentialilor cumparatori de proprietati imobiliare, argumenteaza Robertino Georgescu.

In prezent, dezvoltatorii autohtoni sunt nemultumiti de lipsa sprijinului din partea autoritatilor, bancilor si companiilor. Aceasta in contextul in care activitatea pe care o desfasoara genereaza locuri de munca pentru constructori, furnizorii de servicii si materiale de constructii, precum si taxe si impozite la bugetul de stat, subliniaza domnul Georgescu.

Activitatea dezvoltatorilor rezidentiali a fost sprijinita in ultimii ani de programul Prima Casa. Cu toate acestea, cele mai multe credite acordate prin programul guvernamental au vizat achizitia de locuinte vechi. Acest fapt nu incurajeaza cresterea economica, spre diferenta de constructiile noi. Dezvoltatorii isi mai doresc si o mai mare predictibilitate prin transformarea Prima Casa in program multianual. Demersul le-ar permite dezvoltatorilor sa isi conceapa un plan de afaceri pe termen lung, mai spune presedintele Asociatiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional