Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Domus Stil900 de apartamente vândute în "Confort City" şi alte 600 disponibile la vânzare

F.A. Companii /

Ionuţ Negoiţă, directorul "Domus Stil"

Ionuţ Negoiţă, directorul "Domus Stil"

100 de locuinţe au fost achiziţionate prin Prima Casă

Dezvoltatorul "Domus Stil" a vândut, în cartierul "Confort City" din Bucureşti, 900 de apartamente noi până la finele lunii martie. Ionuţ Negoiţă, directorul "Domus Stil", ne-a declarat că 40 de locuinţe au fost vândute numai în primele trei luni ale acestui an. Domnia sa ne-a precizat că, la finele lunii martie, mai erau disponibile la vânzare 600 de apartamente în "Confort City". Din acestea, aproximativ 200 de locuinţe erau în curs de execuţie, la stadiul de finisaje.

Preţurile de vânzare variau, în martie, între 39.500 şi 79.000 de euro, pentru apartamentele cu o suprafaţă utilă între 35 şi 93 mp. În total, în blocuri de zece etaje, Confort City va avea 1.680 de apartamente. Cartierul este situat în zona Splai Unirii - Vitan Bârzeşti.

Prima Casă II ar trebui să se adreseze mai mult locuinţelor noi

Ionuţ Negoiţă ne-a declarat: "Din punctul meu de vedere, programul Prima Casă II ar trebui să se adreseze mai mult locuinţelor noi, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, clădirile vechi trebuie expertizate pentru a corespunde structural pe o perioadă de 30 de ani. Această condiţie ar fi necesară pentru că 30 de ani este perioada pentru care statul garantează creditele acordate prin Prima Casă. Dacă s-ar impune astfel de cerinţe, numărul locuinţelor vechi care s-ar încadra în program ar fi mult mai mic".

Directorul "Domus Stil" apreciază că ritmul vânzărilor din ultimele luni în cadrul "Confort City" a fost unul bun şi speră ca această dinamică a vânzărilor să se păs-treze şi în continuare. "Domus Stil" a vândut, de la demararea programului Prima Casă, 100 de apartamente prin acest program.

Ionuţ Negoiţă a ţinut să menţioneze că ANAF nu a pus sechestru pe nicio locuinţă oferită spre vânzare în "Confort City". În acest început de an, fratele lui Ionuţ Negoiţă, deputatul Robert Negoiţă, a pierdut procesul intentat înpotriva ANAF, care i-a pus sechestru pe avere considerând că datorează TVA din tranzacţiile imobiliare realizate în anii trecuţi.

Domnul Negoiţă ne-a mai declarat: "Este un an dificil, în care nu cred că vom demara noi investiţii în proiecte rezidenţiale. Dar proiecte există, evaluăm oportunitatea lor şi le vom lansa dacă piaţa va fi favorabilă".

50 milioane de euro investiţii noi într-un spital, o clinică şi spaţii comerciale

În schimb Ionuţ Negoiţă va investi circa 50 de milioane de euro într-un proiect în Bucureşti, care va include un spital, o clinică medicală, dar şi spaţii comerciale şi câteva sute de locuinţe. Zona medicală va fi ridicată pe un teren pe care fusese început un proiect de mall şi două clădiri de birouri. Lucrările la aceste imobile au fost stopate în decembrie 2008, pe fondul crizei economice.

Dintr-o suprafaţă totală estimată de 65.000 mp, 25.000 mp reprezintă spitalul, clinica şi cabinetele stomatologice şi pentru operaţii estetice. "Vreau să leg aceast proiect de hotelul Rin şi să facem turism medical", a subliniat Ionuţ Negoiţă.

În afara zonei medicale, proiectul va mai cuprinde 10.000 mp de spaţii comerciale, iar 30.000 mp reprezintă cele aproximativ 500 de apartamente proiectate.

Ionuţ Negoiţă deţine două hoteluri la Otopeni, unul în centrul Bucureştiului şi Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional