Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Dream Residence - ansamblu de locuinţe de 30 milioane euro, în sudul Capitalei

Locuinţe /

Dream Residence - ansamblu de locuinţe de 30 milioane euro, în sudul Capitalei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dream Residence este un proiect de locuinţe dezvoltat în Sud-Estul Capitalei, în valoare de 30 de milioane de euro.

    În prezent, se află în desfăşurare faza a cincea a complexului rezidenţial, care cuprinde zece blocuri, cu aproximativ 770 de apartamente noi cu parcări aferente.

    Doamna Alina Cojocaru, reprezentantul ansamblului locativ, ne-a oferit detalii, în cadrul unui interviu, despre această investiţie.

    Interviu cu Alina Cojocaru, Project Manager al ansamblului Dream Residence

    Reporter: În ce stadiu de dezvoltare se află proiectul Dream Residence?

    Alina Cojocaru: Zona care se întinde de-a lungul Şoselei Sălaj s-a dezvoltat intensiv, fapt care a condus la o cerere puternică, întrucât poziţionarea complexului rezidenţial este la doar 4 km de Piaţa Unirii. Dezvoltatorul imobiliar a demarat faza a V-a a proiectului Dream Residence din Şoseaua Sălaj, situat în partea de SE a Bucureştiului, care cuprinde zece blocuri - trei imobile finalizate şi vândute integral, trei clădiri în execuţie şi vândute în proporţie de 40% şi patru blocuri pe care le vom finaliza în maxim doi ani.

    Reprezentanţii Dream au lucrat pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor de construcţie, fapt pentru care oferta actuală de locuinţe se va majora cu 40%, acest proiect viitor făcând trecerea de la ansamblul rezidenţial de sine stătător la dezvoltarea unei comunităţi urbane integrate.

    Reporter: Când au fost începute lucrările?

    Alina Cojocaru: În martie 2012 au început lucrările la blocul 1, acestea finalizându-se în octombrie 2012. Construcţia blocurilor 2 şi 3 a fost începută în octombrie 2012, fiind finalizată în august 2013, iar lucrările de realizare a imobilului 4 au fost începute în august 2013 şi terminate la sfârşitul lunii mai 2014.

    În paralel, a fost începută şi faza a 5-a a proiectului care este în plină desfăşurare, ce va cuprinde zece blocuri, cu aproximativ 770 de apartamente noi cu parcări aferente, atât interioare, cât şi exterioare.

    Reporter: Când urmează să fie finalizate acestea?

    Alina Cojocaru: Blocurile 6 şi 7 au fost finalizate în toamna acestui an şi vândute integral încă din faza de execuţie. Lansarea blocului 8 a fost făcută în luna mai a anului în curs. Până în prezent, au fost antecontractate 90% din apartamentele blocului 8, care urmează să fie date în folosinţă în iunie anul următor.

    În luna august a avut loc organizarea şantierului pentru blocurile 9 şi 10, ce urmează să fie date în utilizare în octombrie 2017. Astăzi, nivelul al treilea al structurii de rezistenţă este complet finalizat, iar până la finalul anului în curs, în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, întreaga structura de rezistenţă (subsol, parter, cinci etaje şi mansardă) va fi terminată.

    Începând cu luna decembrie şi până la începutul lunii martie, pe durata sezonului rece, construcţia intră în conservare, nu se execută nicio manoperă pe bază de apă, astfel încât lucrările să-şi păstreze un nivel ridicat de calitate, nefiind afectate de temperaturile scăzute.

    Estimăm că în termen de doi ani de la începutul lui 2017 vom finaliza toate celelalte patru blocuri, care închid faza a cincea a proiectului Dream Residence.

    Reporter: Care sunt caracteristicile ansamblului?

    Alina Cojocaru: Faza a cincea a proiectului Dream Residence, care are o suprafaţă de 22.755 mp (suprafaţă totală teren inclusiv drumurile de acces), este prevăzut cu garsoniere ce vor avea suprafeţe totale cuprinse între 37 mp şi 46 mp; apartamente cu două camere clasificate pe mai multe tipuri, care variază din punct de vedere al mărimii, începând cu 44 mp şi ajungând până la 62 mp şi două tipuri de apartamente cu trei camere. Toate unităţile proiectului sunt destinate vânzării. Echipa managerilor de vânzări este dezvoltată "in house", astfel încât interesele clienţilor să fie o prioritate în procesul de achiziţie a unei locuinţe, comisionul tranzacţiei fiind 0% pentru client. Apartamentele, împărţite modern, construite cu simt de răspundere, sunt predate la cheie, inclusiv cu finisajele exterioare şi interioare, de o calitate superioară, şi beneficiază de toate utilităţile necesare (apă, canalizare, gaz, curent electric, etc).

    Pentru un confort sporit al locatarilor complexului, întreaga suprafaţă a terenului este împărţită astfel: 30% din suprafaţă este construită la sol, 30% - spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii şi diferenţa de 40% reprezintă parcări şi zone de circulaţie.

    Reporter: Care este valoarea proiectului?

    Alina Cojocaru: Valoarea fazei a cincea a proiectului Dream Residence, care a început în 2015 şi se va finaliza în 2018, se ridică la aproximativ 30 milioane euro.

    Reporter: Care va fi preţul locuinţelor?

    Alina Cojocaru: Preţurile pe care le practicăm sunt reale din punctul de vedere al investiţiei şi calităţii. Astfel, garonierele pornesc de la o valoare de 29.900 de euro pentru o suprafaţă de 42 mp, apartamentele de două camere au preţuri cuprinse între 35.900 euro pentru o unitate locativă de 45 mp şi 48.900 euro - cele de 62 mp (etaj intermediar). Pentru un apartament de trei camere, costul oscilează între 44.900 euro şi 61.900 euro.

    Reporter: Aveţi deja unităţi contractate?

    Alina Cojocaru: Cererea pe zona de SE a Capitalei a crescut considerabil în ultimii ani, astfel încât locuinţele sunt contractate încă din faza de execuţie. Media de vânzare a unui bloc cu o capacitate de 100 de apartamente este de cinci luni. De la lansarea blocului 8, în luna mai a.c., până în prezent avem 90 de unităţi antecontractate. În prima săptămână de când am pus în vânzare blocul 9, care are o capacitate de 62 de apartamente, au fost înregistrate 14 rezervări, toate cu plata cash.

    Reporter: Cine este investitorul?

    Alina Cojocaru: Proiectele Dream Residence sunt o investiţie a SC Home Store Investment SRL, societate cu capital privat.

    Reporter: Care sunt clienţii pe care îi vizaţi?

    Alina Cojocaru: Urmărim să răspundem tuturor nevoilor locative, atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul celor care preferă să-şi schimbe locuinţa actuală cu una într-un ansamblu rezidenţial, din motivele pe care le cunoaştem deja cu toţii (durata mai mare de viaţă, confortul, compartimentarea modernă etc.)

    Reporter: Dezvoltatorul imobiliar a mai realizat astfel de ansambluri la noi?

    Alina Cojocaru: Nu.

    Reporter: Ce alte planuri de investiţii mai are compania, în ţara noastră?

    Alina Cojocaru: În următorii zece ani se preconizează continuarea proiectului de investiţii Dream Residence în aceeaşi zonă, pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 mp.

    Reporter: Cum caracterizaţi piaţă noastră rezidenţială - ce evoluţie a avut în ultimul an şi ce estimări aveţi pentru întreg anul 2016?

    Alina Cojocaru: În ultimul an, cumpărătorii au decis că durata de viaţă a unui imobil oferă avantaje ansamblurilor rezidenţiale. Apartamentele noi au, în cele mai multe cazuri, o suprafaţă utilă mai generoasă comparativ cu cele din blocurile vechi. În cazurile în care suprafeţele sunt similare, acestea sunt, de regulă, mai bine împărţite, după cerinţele actuale. Costurile de întreţinere reprezintă o bilă albă tot pentru apartamentele noi, fapt ce a cântărit în ochii cumpărătorilor.

    Un alt aspect important de care ţin cont dezvoltatorii proiectelor imobiliare în favoarea clienţilor este un bun parteneriat cu instituţiile bancare, ceea ce permite o facilitare a procesului de creditare.

    Din ce în ce mai mulţi cumpărători îşi îndreaptă atenţia către ofertele investitorilor imobiliari ai periferiei Bucureştiului, întrucât preţurile sunt mult mai avantajoase, raportându-ne la costul/mp şi la suprafaţa utilă a unei unităţi locative.

    "Cât costă?" a devenit un aspect ce cântăreşte (poate cel mai) greu în ochii cumpărătorilor de locuinţe la ora actuală şi este un aspect prioritar celui "Unde este amplasat?".

    Dacă după anul 1990 cumpărătorii îşi îndreptau atenţia către nordul Capitalei, acum, după ce infrastructura, dar şi facilităţile de transport au avansat, zona de sud a Capitalei are atât o ofertă, cât şi o cerere mult mai avansate.

    Reporter: Este/va fi afectată piaţa de Legea dării în plată?

    Alina Cojocaru: Orice schimbare a condiţiilor bancare în ceea ce priveşte avansul sau rata de dobândă va influenţa piaţa imobiliară. Atunci când oamenii aud că un credit poate fi accesat mai greu, se mobilizează şi încep să cumpere, ceea ce creează pe termen scurt o cerere, fapt concretizat în primul semestru al anului curent. Trendul pe termen lung va fi legat de ceea ce se întâmplă cu condiţiile de finanţare. În ceea ce ne priveşte, vânzările nu au suferit modificări nefavorabile, întrucât numărul celor care achiziţionează locuinţe cu bani cash se ridică la o proporţie de 40%.

    Reporter: Mulţumesc!

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional