Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Emiratele Arabe Unite îşi extind sectorul ospitalităţii cu 9.200 de camere de hotel, majoritatea în Dubai

Internaţional /

Emiratele Arabe Unite îşi extind sectorul ospitalităţii cu 9.200 de camere de hotel, majoritatea în Dubai
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În prima jumătate a anului 2023, Dubaiul a primit 8,6 milioane de turişti, în creştere cu 20% faţă de anul precedent

    Sectorul ospitalităţii din Emiratele Arabe Unite (EAU) urmează să îşi extindă numărul de camere de hotel prin adăugarea a 9.200 de unităţi până la sfârşitul anului 2023, conform unui raport recent al companiei de consultanţă Knight Frank, preluat de transcontinentaltimes.com. Sursa citată arată că, din acest total de camere, 70% vor fi în Dubai.

    Noile untăţi vor duce numărul total de camere de hotel din Dubai la 154.000, marcând o creştere cu 6,4% faţă de 2022.

    "Dubai, care a fost nu numai cea mai populară destinaţie la nivel mondial timp de doi ani consecutiv, potrivit Trip Advisor, s-a bucurat şi de cel mai ridicat nivel de ocupare din lume în prima jumătate a anului 2023, respectiv de 78%", spune Faisal Durrani, partener şi şef al departamentului de cercetare pentru Orientului Mijlociu şi Africii de Nord (MENA) din cadrul Knight Frank.

    Potrivit unor surse din industria hotelieră, nu se aşteaptă ca noua capacitate să rămână liberă pentru mult timp, mai ales că cererea din domeniu s-a menţinut solidă pe tot parcursul anului, chiar şi în lunile de vară.

    "O proporţie substanţială, de 70% din oferta de camere în curs de construcţie şi planificare finală din Dubai, aparţine segmentelor hoteliere de lux, care se adresează călătorilor exigenţi", declară Turab Saleem, partener, şef al diviziei de ospitalitate din cadrul Tourism & Leisure Advisory.

    În prima jumătate a anului 2023, Dubaiul a primit 8,6 milioane de turişti, ceea ce reprezintă o creştere de 20% faţă de anul precedent şi subliniază atractivitatea continuă a emiratului ca destinaţie turistică globală. Lanţurile hoteliere recunoscute la nivel internaţional reprezintă 67% din opţiunile actuale de cazare din Dubai.

    Accor - hotelul cu cele mai multe camere în Dubai

    După numărul de camere, operatorul hotelier european Accor deţine primul loc pe segmentul ospitalităţii din Dubai, cu 71.820 de unităţi în funcţiune în prezent şi alte 49.510 în curs de dezvoltare, care sunt aşteptate să fie finalizate până în 2030. Urmează îndeaproape lanţul american Marriott International, cu 63.790 de camere în funcţiune şi 52.790 de camere planificate pentru dezvoltare. IHG Hotels & Resorts din Marea Britanie are 35.140 de camere în funcţiune şi încă 22.120 în dezvoltare. Hilton Worldwide din SUA, cu cele 33.450 de camere existente, urmează să se extindă în continuare prin adăugarea altor 39.860 de camere.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional