Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Energie curată pentru ziua de mâineComplexul Energetic Turceni realizează investiţii importante

F.A. Companii /

Complexul Energetic Turceni realizează investiţii importante

Lucrări de construcţii industriale

În cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, România şi-a asumat unele angajamente de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care afectează mediul înconjurător. Accentul s-a pus pe activitatea unităţilor de producere a energiei electrice care folosesc pentru ardere cărbune, în această categorie fiind nominalizat şi Complexul Energetic de la Turceni. Complexul Energetic Turceni este cea mai mare termocentrală din România şi una din cele mai mari termocentrale din Europa, ca putere instalată asigurând circa 11% din consumul anual de electricitate al României.

"Harsco Infrastructure România" a livrat echipamente de cofrare şi acces la înălţime pentru proiectul de modernizare şi execuţie a instalatiilor de desulfurare, ce vor reduce concentraţia de SO2 sub limita admisă de standardele Uniunii Europene.

Noua instalaţie de desulfurare are în componenţă mai multe clădiri din beton armat, pentru care "Harsco Infrastructure România" a furnizat soluţii tehnice optime, iar pe lângă planificarea şi optimizarea activităţiilor de turnare, a organizat cursuri de instruire pe şantier înainte de începerea lucrărilor în scopul utilizării cât mai corecte şi eficiente a echipamentelor, dar şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de siguranţă.

Astfel, pentru "Clădirea electrică" sis­temul Rasto/Takko a fost soluţia cea mai potrivită pentru cofrarea diafragmelor cu înălţimi de până la 4,20 m, iar schela căţărătoare HG 180 a servit ca platformă de susţinere pentru etapele superioare de turnare, fiind totodată utilizată ca platformă de lucru, având capacitatea de a prelua încărcări utile de până la 1,5 kN/mp.

În mod evident, provocarea cea mai importantă a fost aceea de a oferi soluţii pentru realizarea clădirii "Gospodăria de Ghips". În această situatie, "Harsco Infrastructure România" a oferit cele mai bune soluţii pentru turnări ale pereţilor cu grosimi de până la 1,50 m şi înălţimi mari de betonare, de până la 7,50 m, înălţimile totale ale pereţilor de 25 m, fiind realizate în 5 etape succesive de turnare. Cea mai dificilă etapă a fost aceea de realizare a grinzii perete, "Middle Wall", aflată la înălţimea de 20 m şi având o grosime de 60 cm. Pentru executarea acesteia a fost necesară combinarea sistemelor de cofraje Manto cu sistemele de susţinere ID15 şi Infrastructure Kit, precum şi a sistemelor de schele pentru acces Bosta 70. Soluţia tehnică a presupus un calcul amănunţit, în urma căruia s-a stabilit că sistemul Infrastructure Kit este soluţia ideală de susţinere datorită capacităţii portante ridicate, care a permis preluarea încărcărilor de circa 30 tone/ml la o înălţime de peste 15 m.

Informaţii detaliate puteţi obţine la adresa de internet: www.harsco-i.ro

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional