Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

EXPRESS INTEGRATORSoluţii complete pentru hidroizolaţii, etanşări, curăţare şi protecţie suprafeţe

F.A. Materiale /

Circa 95% dintre problemele unei locuinţe finalizate sunt cauzate de infiltraţiile apelor parazite. Apele parazite (cele pluviale, cele freatice şi cele care provin din cursurile de apă) sunt perfide, viclene şi puternic dis-tructive pentru construcţii. Ele pătrund pe oriunde găsesc un viciu ascuns, o slăbiciune în materialele de construcţii. De aceea orice hidroizolaţie bine făcută înseamnă protecţia investiţiilor. Putem afirma fără modestie că cei mai buni prieteni ai constructorilor şi proprietarilor sunt hidroizolatorii.

Pentru o hidroizolare de calitate aveţi nevoie de specialişti buni în hidroizolaţii, materiale foarte bune, echipamente bune, experienţă de folosire a lor, experienţă pentru identificarea problemei, experienţă pentru recomandarea celui mai potrivit material sau soluţie pentru situaţia respectivă.

Sistemul RADMYX pentru impermeabilizarea în masă a betoanelor la fundaţii, subsoluri, pivniţe, parcări

Este o modalitate completă de etanşare a structurilor de beton care se pot aplica şi la construcţii subterane cum ar fi fundaţii, tunele, apeducte precum şi rezervoare de păstrare a apei. Acesta poate fi folosit ca un amestec, prin aplicare sub formă de pastă prin pulverizare sau sub formă de mortar şi este eficient la presiunile pozitive sau negative ale apei. RADMYX reacţionează cu produsele umede din beton pentru a forma cristale în crăpături pori şi capilarităţile structurii de beton prin urmare blocând eficient pătrunderea apei. Etanşarea completă se obţine în 5-7 zile de la aplicare. După ce procesul de cristalizare s-a finalizat, substanţele active din RADMYX rămân latente în beton. Orice contact ulterior cu apă va reactiva procesul de etanşare.

RADCON FORMULA #7 pentru hidroizolarea pe toată durata de viaţă a betoanelor şi zidăriilor de cărămidă şi piatră

RADCON FORMULA #7 este o soluţie modificată biochimic ce se aplică prin pulverizare pe betonul întărit şi uscat. Apoi, printr-un proces de udare cu apă timp de 3 zile, RADCON pătrunde şi reacţionează cu betonul formând o barieră sub nivelul suprafeţei, etanşând porii, capilarităţile şi crăpăturile mai mari împotriva pătrunderilor de apă şi de alte substanţe contaminante.

Conceptul care stă la baza produsului RADCON FORMULA #7 este acela că el conlucrează cu betonul, deoarece se ştie că şi betonul are posibilităţi de etanşare. Prin această interacţiune RADCON FORMULA #7 face ca betonul să devină impermeabil, atât în masa sa cât şi în crăpături, ceea ce reprezintă un alt mare avantaj.

Hidroizolaţie lichidă poliuretanică monocomponentă

IMPERMAX este un produs lichid de hidroizolaţii care, după polimerizare formează o membrană elastomerică de natură poliuretanică, ce rezistă la radiaţii UV şi este capabilă să facă faţă la mişcări şi deformări severe ale substratului.

Poate fi aplicat foarte uşor pe suprafeţe diferite (beton, mortar, cărămidă, ceramică, membrane bituminoase, oţel, tablă zincată, aluminiu), asigurând o membrană continuă ce rezistă expunerii exterioare şi are o aderenţă excelentă la substrat.

IMPERMAX este recomandat la: balcoane, terase; băi (duşuri), bucătării şi locuri cu acces dificil; pardoseli cu trafic pietonal; scări, stadioane, tribune; canale şi rezervoare de apă.

Avantajele IMPERMAX:-

-produsul se recomandă pentru aplicarea pe orice tip uzual de suprafaţă: metal, lemn, beton, piatră, plastic, ceramică;

-aderă por cu por la suprafaţa suportului astfel încât apa nu poate pătrunde pe sub el;

-poate sta în contact permanent cu apa;

-rezistă la UV şi temperaturi extreme;

-permite eliminarea umidităţii din suport;

-se aplică în strat continuu chiar pe suprafeţe mari, materialul nou aderând perfect la cel vechi;

-costurile sunt apropiate de cele ale membranelor clasice;

-nu mai necesită bariere de vapori şi de difuzie;

-greutate specifică mică (maxim 2 kg/mp) în comparaţie cu membranele clasice.

- Apa trebuie ţinută cât mai la distanţă de elementele de construcţie. Acest lucru se poate face prin hidroizolaţie pasivă (drenare) şi hidroizolaţie activă (protecţie împotriva apelor parazite ce au pătruns până la construcţie).

- Acolo unde sunt prezente apele parazite se impun acţiuni de hidroizolare a construcţiei.

- Acolo unde se proiectează o construcţie nouă hidroizolarea trebuie proiectată împreună cu (şi efectuată şi de) specialişti competenţi în hidroizolaţii.

Se estimează că în 95% din cazuri, repararea hidroizolaţiei duce la acţiuni de modificare şi afectare a tuturor celorlalte structuri din construcţie. Când se face repararea hidroizolaţiei, vrând-nevrând, se afectează şi instalaţiile electrice, finisajele, termoizolaţia, structura de rezistenţă etc.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional