Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2015,Profitul net al Impact a crescut cu 273% în primele nouă luni ale anului

Andrei Stan Companii /

Profitul net al Impact a crescut cu 273% în primele nouă luni ale anului

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 27,9 milioane lei, în creştere cu 273% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat profit net de 7,5 milioane lei, se arată într-un comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

Impact mai raportează, pentru primele nouă luni ale anului, vânzări de 123 milioane lei, dintre care 112,1 milioane lei (23,6 miloane euro) fiind din vânzările apartamentelor, în creştere cu 42% faţă de perioada similară din 2015.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost generată de vânzările din cartierul Greenfield, unde în perioada ianuarie-septembrie au fost încheiate 429 contracte şi precontracte. În topul preferinţelor, s-au situat apartamentele cu 2 camere (50%), urmate de cele cu 3 camere (36%) şi apoi de cele cu 4 camere (14%), precizează compania.

"Rezultatele financiare excepţionale obţinute în primele 9 luni venite chiar pe fondul unei pieţe reţinute din cauza introducerii în luna mai a legii dării în plată şi din cauza finalizării fondurilor pentru programul Prima Casă, reconfirmă calitatea proiectului Greenfield (...). Priorităţile managementului în perioada următoare se vor îndrepta atât către finalizarea lucrărilor pentru cele 39 de blocuri noi din Greenfield, cât şi către demararea de noi proiecte în Bucureşti Ghencea şi Barbu Văcărescu, unde compania deţine aproape 30 ha destinate dezvoltării rezidenţiale", a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO-ul companiei.

Impact deţine în prezent aproximativ 890.000 mp teren destinat, în principal, dezvoltării de noi proiecte în Bucureşti. Terenurile înregistrate din investiţii imobiliare, dar şi cele din mijloace fixe, au fost reevaluate la valoarea de piaţă la decembrie 2015.

Datoriile companiei au scăzut, la trimestrul III, cu 24%, de la 106,83 milioane lei la 80,8 milioane lei.

Gradul de îndatorare al companiei, la sfârşitul lunii septembrie, se situează în jurul valorii de 17%.

Dezvoltator imobiliar Impact Developer & Contractor SA a fost înfiinţat în 1991, prin subscripţie publică, iar din anul 1996 a fost cotat la Bursa Română de Valori Bucureşti.

În 2006, acţiunile companiei au promovat la categoria I a Bursei, iar în 2015 acestea au fost promovate la categoria Premium a Bursei.

Compania număr până în prezent 16 ansambluri rezidenţiale finalizate în ţara noastră.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional