Este important ca beneficiarii să prevadă instalarea ferestrelor de mansardă din faza de proiect a construcţiei, deoarece intervenţiile ulterioare asupra acoperişului presupun evident costuri suplimentare, atrage atenţia domnul Răzvan Tudor, director general al "Velux România".
În al doilea rând, domnul Tudor îndeamnă clienţii care beneficiază de un pod în renovare sau care îşi construiesc o casă nouă cu mansardă, să opteze pentru ferestrele de mansarda deoarece, datorită poziţionării acestora la nivelul acoperişului, aduc de două ori multă lumină naturală decât cele verticale. Pe lângă reducerea iluminatului artificial şi, implicit, reducerea costului pentru consumul de energie electrică, ferestrele sporesc confortul interior, îmbunătăţesc ventilaţia, dau o stare de bine, contribuind din plin la sănătatea noastră.
În al treilea rând, beneficiarii ar trebui să considere alegerea şi achiziţionarea unei ferestre ca pe o investiţie pe termen lung.
În contextul economic actual, este bine ca alegerile pe care clienţii le fac să fie alegeri pentru viitor, astfel încât să se asigure că se vor putea bucura de service sau de alte îmbunătăţiri ale produselor şi peste ani. "Noi credem că serviciile pe care o companie producătoare le poate oferi unui beneficiar şi după cumpărarea produsului sunt la fel de importante ca si calitatea acestuia la cumparare", subliniază domnul Răzvan Tudor.
Cel mai bun sfat este ca beneficiarii să fie preocupaţi deopotrivă şi de cheltuielile de funcţionare şi întreţinere, nu numai de costul construcţiei, consideră reprezentanţii firmei Kronlux care distribuie brandul Fakro.
"Bucuraţi-vă de lumina naturală, căldura şi siguranţa unei mansarde - prin instalarea ferestrelor de mansardă, folosiţi surse regenarabile de energie - prin instalarea panourilor solare, asiguraţi-vă un acces rapid şi în siguranţă la podul nelocuit - cu ajutorul scărilor modulare de acces la pod", recomandă sursele citate.