Întreţinerea, repararea şi înlocuirea unui gard poate fi o cheltuială majoră şi continuă pentru proprietarul atât al unei locuinţe private, al unui ansamblu de locuinţe, cât şi pentru cel al unei întreprinderi.
De ce să pierdeţi timpul reparând, vopsind sau înlocuind "accesoriile" din curte când puteţi profita de acest timp pentru a vă bucura de ele?
Datorită acestor incoveniente, PVC-ul a devenit o alternativă avantajoasă faţă de materialele tradiţionale, cum ar fi lemnul sau fierul forjat.
Societatea "Spectrum Construct" SRL din Bucureşti are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea sistemelor de garduri, porţi, pergole, jardiniere, băncuţe cu jardiniere, balansoare, foişoare, terase, bănci şi mese pentru picnic din PVC, toate aceste produse fiind realizate în ţară.
Gardurile din PVC
Dacă despre uşă se ştie că este "cartea de vizită" a oricărei locuinţe, atunci gardul reprezintă "cartea de vizită" a întregului spaţiu locativ.
Marea gamă de modele şi stiluri a gardurilor din PVC le face atractive pentru clădirile rezidenţiale, părculeţe, pensiuni, spaţii comerciale şi chiar industriale.
Gardurile din PVC sunt foarte căutate deoarece necesită un minim de întreţinere.
Proprietarii unei clădiri rezidenţiale pot alege stilul şi modelul care se potrivesc cel mai bine cu tipul de reşedinţă. Au de ales între stâlpi şi garduri rustice, garduri din picketuri sau stiluri elegante cu ornamente care pot împrejmui casa, grădina, piscina sau curtea de animale.
Multe firme de amenajări exterioare aleg stilul deschis de picket deoarece permite o vizibilitate a interiorului curţii oferind în acelaşi timp durabilitate şi rezistenţă. Acelaşi gard este, de asemenea, o alegere foarte bună pentru locurile de joacă pentru copii.
În plus, foarte mulţi constructori se orientează tot mai mult spre folosirea gardurilor compacte pentru împrejmuirea ansamblurilor de locuinţe.
Preţurile de comercializare a gardurilor din PVC variază între 18 şi 68 euro/mp, în funcţie de model, dimensiuni (înălţime, distanţă) şi modalitatea de instalare.
Astfel, gama de garduri Standard are preţuri cuprinse între 32 şi 60,8 euro/mp + TVA, iar gama Lux variază între 26,56 şi 68,04 euro/mp + TVA. Instalarea gardului este inclusă în preţ.
Alte produse pentru curte şi grădină fabricate din PVC
Rezidenţele pot fi înfrumuseţate cu pergole, terase acoperite, foişoare, articole de grădină şi picnic cum ar fi jardinierele, băncuţele cu două sau trei jardiniere, băncuţele cu balansoar, etc.
Montajul acestora durează doar o zi iar curăţarea lor este foarte simplă şi uşoară.
Pergolele realizate de societate pot fi comercializate la preţuri cuprinse între 1210 şi 2700 RON iar foişorul poate fi achiziţionat la preţul de 5100 RON. Aceste preţuri au TVA-ul şi montajul incluse.
Jardinierele sunt cuprinse între 300 şi 1000 RON, băncuţele cu două sau trei jardiniere variază între 755 şi 1125 RON, băncuţa balansoar costă 1200 RON, TVA inclus.
Întreţinere
Pentru a avea un gard sau produs din PVC aspectuos şi curat nu trebuie decât un furtun cu apă şi eventual detergent pentru îndepărtarea petelor.
Dacă este nevoie de a curăţa mai mult decât praful sau murdăria zilnică, atunci e nevoie de un burete şi următoarea compoziţie: 1/3 cană detergent de rufe praf, 2/3 cană detergent de vase lichid şi 4 litri de apă.
Dacă aveţi pete de grăsime, ulei de maşină, silicon, ceară, asfalt, smoală sau creion colorat trebuie să curăţaţi totul până la suprafaţă cu un şpaclu de plastic. Cu ajutorul unei cârpe moale, îmbibate în alcool industrial, puteţi şterge pata, fără să apăsaţi prea tare, apoi clătiţi cu apă curată.
Dacă mobilierul de grădină sau gardurile au fost pătate cu ojă de unghii, ruj de buze, vopsea sau cerneală atunci petele vor fi îndepărtate cu ajutorul unei cârpe înmuiate în trichlorethilenă. Nu apăsaţi prea tare şi clătiţi cu apă curată.
Petele de rugină pot fi îndepărtate cu ajutorul unei pensule cu părul moale pe care a fost aplicat acid oxalic. Pasul următor îl reprezintă ştergerea cu o cârpă umedă, după care clătirea cu apă curată este obligatorie.
Dacă aveţi pete "ce nu vor să iasă" le puteţi veni de hac cu ajutorul unei cârpe îmbibate cu diluant pentru lacuri. Frecaţi puternic pata după care clătiţi.
Montaj
Societatea asigură montajul gardurilor sau celorlalte produse cuprinse în mobilierul de grădină din PVC deoarece clientul va beneficia de garanţia instalării.
Montajul durează de la o zi până la câteva săptămâni în funcţie de suprafeţele care trebuie împrejmuite.
În medie, specialiştii societăţii pot instala 35 ml de gard pe zi, iar în cazul mobilierului de grădină montajul poate dura maxim o zi pentru instalarea băncuţelor, pergolelor, jardinierelor cu bancuţă, şpalierii, băncuţa de picnic.
Durata de viaţă
Gardurile din PVC livrate de "Spectrum Construct" sunt durabile pe un termen de cel puţin 50 de ani. Montat corect, un produs din PVC îşi va păstra calităţile estetice şi soliditatea, indiferent de perioada de timp şi condiţiile climatice în care se găseşte.
Garanţie
Societatea "Spectrum Construct" oferă o garanţie de 20 ani la gama de garduri standard sau 50 ani la gama de garduri lux.
Mobilierul de grădină are o garanţie de 50 ani.
Avantajele produselor din PVC
- Nu putrezesc, nu ruginesc şi nu necesită vopsire;
- Nu necesită întreţinere (vopsit, lăcuit, dat cu grund, şlefuit);
- Nu fac igrasie de la umezeala din sol;
- PVC-ul are rezistenţă la întindere de cinci ori mai mare decât cea a lemnului şi o flexibilitate de patru ori mai mare faţă de acesta;
- Este ignifug de gradul 3 - rezistă aproximativ 20 de minute la foc, fără a propaga focul;
- Rezistenţă la temperaturi extreme: -40 şi +60 grade Celsius;
- Se poate spăla cu furtunul şi poate fi curăţat de smoală, vopsea sau graffiti;
- Nu îşi schimbă culoarea şi nu îmbătrâneşte;
- Nu este toxic şi este 100% reciclabil;
- Culoarea PVC-ului este uniform distribuită în întreaga masă a profilului;
- Garanţia materialului este de 50 ani (gama lux) şi 20 ani (gama standard);
- Oferă o soluţie personalizată pentru fiecare - se poate alege stilul şi modelul care se potrivesc cel mai bine cu tipul de rezidenţă;
- Gama de modele este aproape nelimitată.
Cum se comportă PVC-ul la malul mării?
- PVC-ul oferit de societate este fabricat în mediu controlat, fiind folosite cele mai stricte standarde de calitate;
- Este îmbunătăţit cu bioxid de titaniu şi alţi compuşi, fiind imun la razele ultraviolete;
- PVC-ul nu este atacat de mediul salin şi nici de umiditatea generată de apa mării; faţă de orice alt material în zona litoralului, PVC-ul se comportă ideal - nu putrezeşte, nu rugineşte, nu se îngălbeneşte.