Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco

D.I Companii /

Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco

Grupul industrial TeraPlast, activ pe piaţa producţiei de materiale de construcţii şi instalaţii, a anunţat astăzi preluarea companiei Delpaco, se arată într-un comunicat remis Redacţiei

Comunicatul precizează că TeraPlast a preluat pachetul majoritar de 67% al Depacoa fost de 12,35 milioane euro.

Conform sursei citate, "TeraPlast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociaţii minoritari ai Depaco, pentru restul participaţiei deţinute de aceştia de pana la 100% din companie. Tranzacţia se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preţ corelat cu rezultatele Depaco din anii următori".

Reprezentanţii TeraPlast precizează că societatea "a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei". Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deţinere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut.

Totodată, documentul precizează: "Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creştere de 45% faţă de 2016. Pentru 2018, TeraPlast îşi propune să continue această ascensiune şi să realizeze o creştere de peste 50% a business-ului Depaco".

În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (jud. Prahova) şi a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mări capacităţile de producţie şi logistică.

Valeriu Irimescu, Director General Depaco, a declarat: "Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe pieţele din Europa. În ceea ce priveşte următoarea perioadă, ne propunem extinderea business-ului în toate zonele, acolo unde suntem mai puţin prezenţi - atât în România, în special în zona nord, cât şi în zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiară mai mare şi pe o forţă de vânzări mai bună, ceea ce ne va ajuta să realizăm pachete complete de produse pe nevoile clienţilor şi astfel să aducem complementaritate afacerii noastre."

Legat de procesul de preluare, Mirela Pop, Director General TeraPlast, a precizat: "Parteneriatul solid pe care îl avem cu asociaţii Depaco ne indică o relaţie de colaborare consolidată ce are la bază o viziune strategică împărtăşită. Suntem încrezători că sinergiile create de buna colaborare dintre noi vor conduce la evoluţii la fel de spectaculoase ale business-ului Depaco."

În comunicat se mai arată că Grupul TeraPlast îşi propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional