Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Harsco InfrastructureHarsco Infrastructure face o achiziţie strategică, Horia Niţulescu se alătură echipei din România

F.A. Companii /

Harsco Infrastructure face o achiziţie strategică, Horia Niţulescu se alătură echipei din România
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Servicii mai bune în domeniul construcţiilor şi în cel industrial

    Harsco Infrastructure, una dintre principalele companii pe piaţa soluţiilor de cofrare şi acces din România, s-a dezvoltat pe parcursul acestui an, cooptând în echipa sa noi specialişti în domeniu, ne-a precizat domnul Mircea Albuţiu, directorul general al Harsco Infrastructure România.

    Începând cu luna august, echipei Harsco România i s-a alăturat un nou membru: Horia Niţulescu, care ocupă poziţia de Branch Manager pentru biroul din Bucureşti al companiei. Domnul Niţulescu are o experienţă de 15 de ani de activitate pe piaţa echipamentelor pentru construcţii, ocupând anterior poziţii de Top Management la firme mari din domeniu. El coordonează activitatea Harsco în partea de sud a ţării.

    Totodată, întreaga echipă de la Cluj a companiei Harsco Infrastructure România funcţionează din septembrie 2013 într-un sediu nou: o clădire cu două etaje situată în localitatea Căpuşu-Mare, Str. Principală, nr. 310. Noul sediu este unul modern şi deserveşte mai bine nevoile companiei. Clădirea de birouri, recent construită, are o suprafaţă de 400 mp şi oferă un spaţiu de lucru generos tuturor departamentelor. De asemenea, depozitul de 14.000 mp şi atelierele de întreţinere şi reparaţii amenajate aici beneficiază de toate dotările necesare pentru a asigura gestionarea eficientă şi rapidă a echipamentelor şi, implicit, servirea promptă a clienţilor.

    Pe o piaţă în scădere, Harsco mizează pe calitatea soluţiilor şi a echipamentelor oferite

    Provocările pieţei în 2013 au fost determinate de scăderea volumului lucrărilor de construcţii la nivel naţional, odată cu sistarea temporară a unor proiecte de infrastructură şi reducerea investiţiilor, atât publice, cât şi private. Totodată, provocările pieţei s-au exprimat într-o competiţie strânsă şi în practicarea unor preţuri scăzute pentru închirierea echipamentelor şi a sistemelor de construcţii.

    Pentru a-şi menţine şi creşte activitatea, Harsco Infrastructure România a încercat să îşi diversifice serviciile şi a mizat pe calitatea soluţiilor şi a echipamentelor oferite, dar şi pe dedicarea şi implicarea întregii echipe, pe toate planurile: de la ofertare la soluţia tehnică, de la logistică până la acordarea de asistenţă în şantier. De asemenea, în această perioadă activitatea Harsco s-a dezvoltat şi în domeniul serviciilor industriale, prin implicarea în proiecte de amploare, cum a fost revizia Rafinăriei Petromidia Năvodari. Harsco Infrastructure România - Divizia Servicii Industriale a livrat pentru acest proiect 37.000 metri cubi de schelă, incluzând servicii de montare/ demontare schele, izolaţii termice, precum şi servicii de curăţare şi aplicare protecţie anticorozivă pentru conducte şi echipamente.

    Clienţii sunt partenerii companiei

    Harsco Infrastructure România urmăreşte să cultive parteneriate pe termen lung cu principalii jucători pe piaţă.

    Domnul Mircea Albuţiu, directorul general al Harsco Infrastructure România, ne-a declarat: "Efortul nostru de a oferi mereu echipamente de foarte bună calitate şi soluţii profesioniste este susţinut continuu de acest scop. Mai mult, ne interesează ce se întâmplă cu partenerii noştri, în ce direcţie evoluează activitatea acestora şi după finalizarea unui proiect la care ne-am adus şi noi aportul. Nu urmărim să obţinem avantaje pe termen scurt. Această abordare de parteneriat este cu atât mai importantă în perioade de criză şi ne permite să fidelizăm clienţii existenţi şi să câştigăm clienţi noi."

    Speranţele de dezvoltare a infrastructurii sunt legate de fondurile europene

    În primul semestru al acestui an, compania s-a confruntat cu scăderea volumului investiţiilor în infrastructură şi cu sistarea unor proiecte de infrastructură. De altfel, chiar datele statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică indică o scădere cu 10,5% a lucrărilor la construcţii inginereşti (drumuri, căi ferate, obiective de infrastructură de tipul aeroporturilor sau al staţiilor de metrou) în primul semestru din 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

    Scăderea volumului investiţiilor în infrastructură şi sistarea unor proiecte de infrastructură reprezintă o realitate care s-a resimţit la toate nivelurile pieţei. "Odată ce rata de absorbţie a fondurilor europene va începe să crească şi pe partea de infrastructură, ne aşteptăm la o revenire a pieţei şi la o dezvoltare a activităţii companiei noastre, date fiind experienţa pe care o avem în domeniu, pe de o parte, şi calitatea şi rentabilitatea echipamentelor pentru construcţii pe care le livrăm, pe de altă parte", subliniază domnul Mircea Albuţiu.

    Multe proiecte cu fonduri private

    Mediul privat a fost activ în 2013 şi a venit cu iniţiative importante. Domnul Mircea Albuţiu spune: "Foarte multe dintre proiectele la care am lucrat pe parcursul acestui an s-au derulat în această direcţie. Am avut mai multe proiecte pe construcţii civile, unele de amploare, dintre care amintim doar câteva: o nouă centrală termică şi o staţie de biogaz la Suceava, centrul de afaceri din localitatea Vladimirescu, un nou magazin Kaufland şi complexul de birouri Green Court din Bucureşti, noul sediu din Oradea al companiei Emerson.

    Nu au lipsit însă nici proiectele cu finanţare de la stat sau europeană în care ne-am implicat. Astfel, am livrat echipamente şi am oferit soluţii tehnice pentru construirea Autostrăzii Orăştie - Sibiu, lot 4 şi a mai multor staţii de epurare, printre care cele de la Hoghiz, Odorheiu Secuiesc, Eforie, Ţicleni."

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional