Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Holcim: Evoluţia pieţei este determinată de investiţiile în infrastructură

F.A. Materiale /

Daniel Bach, Director General Holcim România

Daniel Bach, Director General Holcim România

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Evoluţia pieţei de ciment din România în 2013 este condiţionată de investiţiile guvernamentale în infrastructură şi absorbţia fondurilor europene. Aceste direcţii nu ajută doar industria construcţiilor, ci şi economia într-un sens mai larg, deoarece disponibilitatea unei infrastructuri dezvoltate este deseori un criteriu cheie în luarea deciziilor de investiţii de către companii. De asemenea, piaţa cimentului va fi influenţată de situaţia din zona Euro, ne-a declarat Daniel Bach, Director General Holcim România.

    Deocamdată, piaţa construcţiilor este afectată de nivelul redus al investiţiilor, atât publice, cât şi private, consideră directorul general Holcim România.

    Producţia locală de ciment se confruntă cu creşteri semnificative de preţuri în segmentele importante ale costurilor de bază, de exemplu energia electrică.

    Conform datelor preliminare, în 2012, consumul de ciment din România a înregistrat cel mai probabil o scădere de 1-2% comparativ cu anul precedent. Unul dintre factorii care a afectat evoluţia pieţei de profil anul trecut a fost numărul redus de proiecte de retail, de birouri şi industriale, sub nivelul din 2011. De asemenea, ritmul în sectorul rezidenţial a fost şi este în continuare foarte slab şi nu se întrevăd îmbunătăţiri pe termen mediu, mai spune Daniel Bach.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional