Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Holzindustrie Schweighofer a exclus doi furnizori din lanţul de aprovizionare

A.I. Companii /

Holzindustrie Schweighofer a exclus doi furnizori din lanţul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer şi-a luat angajamentul să lupte împotriva tăierilor ilegale şi să se asigure că procesul de achiziţie a lemnului este conform legislaţiei în vigoare. Firma nu tolerează încălcarea politicii de achiziţii conform unui comunicat de al Holzindustrie Schweighofer.

Compania colaborează cu autorităţile, are un dialog constructiv cu ONG-urile de mediu şi a implementat un sistem de control al lanţului de aprovizionare. Sistemul include monitorizarea mass-media pentru a identifica neregulile privind provenienţa lemnului.

Holzindustrie Schweighofer nu efectuează activităţi de exploatare forestieră, conform comunicatului. Compania a impus furnizorilor şi transportatorilor să folosească sistemul de monitorizare a transporturilor de lemn prin GPS, denumit Timflow, pentru a se asigura că doar buşteni recoltaţi legal ajung la fabricile sale de cherestea. Sistemul permite monitorizarea precisă a transporturilor de buştean de la locul de încărcare până la poarta fabricilor de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer.

Între noiembrie 2016 şi aprilie 2017, sistemul de monitorizare mass-media a identificat 33 de posibile nereguli, analizate de echipa de conformitate şi raportate autorităţilor. În urma celor 33 de verificări, două societăţi comerciale care au încălcat criteriile impuse de Holzindustrie Schweighofer au fost excluse din lanţul de aprovizionare. Până în prezent, au fost excluşi aproximativ 80 de furnizori. din lanţul de aprovizionare, conform sursei.

Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România, a declarat: "În ianuarie, am prezentat public un plan complex de acţiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Una dintre componentele cheie a acestui plan este analiza imediată a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lanţul nostru de aprovizionare, inclusiv a acelora despre care aflăm prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a înceta imediat colaborarea cu doi furnizori care nu se încadrează în standardele noastre".

Grupul Schweighofer activează în industria de prelucrare a lemnului din Europa şi respectiv în producţia de viscoză, bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional