Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hotel Lifestyle de 4 stele mizeaza pe farmecul natural al placilor OSB EGGER

Articol Advertorial Materiale /

Hotel Arlmont

Hotel Arlmont

Descriere:

La constructia hotelului Arlmont din St. Anton, Arlberg, placile OSB EGGER au fost folosite ca elemente decorative. Placile EGGER EUROSTRAND OSB 4 TOP pot avea utilizare multipla. Posibilitatile se intind de la constructia de case de lemn cu sistem OSB pana la combinatii moderne in constructiile de beton.

Pentru constructia hotelului Hotels Arlmont deschis in iunie 2009 au fost utilizate in total cca. 2.000 mp placi OSB EGGER. Structura lor inconfundabila a fost pusa in evidenta, iar rolul decorativ intarit prin montarea placilor pe tavan precum si prin utilizarea ca placa pentru cofraj pierdut. Mai mult, placile OSB au fost luate in calcul pentru proiectarea acustica eficienta din interiorul hotelului.

Conform domnului Stemberger, proprietarul hotelului Arlmont, decizia de a utiliza placi OSB a fost clara din prima clipa "Am fost convinsi de produsul OSB de la bun inceput. Placile creeaza o atmosfera deosebita in hotel pe care o apreciem, iar in care oaspetii nostrii se simt foarte bine." Nici pentru arhitecti nu s-a pus problema utilizarii unui alt material. "Placile OSB se potrivesc foarte bine cu stilul hotelului. Precum toate materialele, OSB-ul a fost montat aparent", a explicat dl. Bleser de la firma Tatanka ideenvertriebsgmbH.

Utilizat la placarea tavanului, luminozitatea placilor EUROSTRAND OSB 4 TOP impresioneaza prin suprafata sa de culoare deschisa, care este in contrast cu amenajarea interioara moderna cu linii drepte si cu zidurile goale din beton. Ca placa pentru cofraj pierdut, placile OSB EGGER au fost utilizate in mod special in casa scarii si in zona holurilor. Structura inconfundabila a OSB-ului poate fi distinsa pe betonul zugravit cu un roz pal. Pentru imbunatatirea acusticii din interior, inaintea de a fi aplicte pe tavanul de suprafata mare, placilor OSB li s-au dat mai multe gauri.

OSB 4 TOP protejeaza Mediul

Placile EGGER EUROSTRAND OSB 4 TOP sunt adezivate 100% fara continut de formaldehida si astfel corespund cerintelor si normelor de calitate prezente in constructia caselor de lemn. Prin utilizarea unui adeziv poliuretanic ca liant, placile OSB 4 TOP nu au in compozitie formaldehida, care sa poata fi emisa. Astfel se imbunatateste totodata si comportamentul fata de umiditate. incepand cu anul 2005 firma EGGER detine o Declaratie de Mediu (EPD) de tipul III conform ISO 14025, inclusiv un Bilant de Mediu conform ISO 14040, care a fost verificata de catre institutul Bauen und Umwelt e.V. si care sta la baza certificarii de cladiri.

Architectura actuala

Implementarea cu succes a EUROSTRAND OSB 4 TOP in hotelul Arlmont ofera prilej de bucurie nu numai pentru EGGER, ci si revistei de specialitate Architektur Aktuell, care in editia nr. 355 din octombrie 2009 a prezentat unicul proiect.

 

Produse utilizate:

EUROSTRAND OSB 4 TOP

Construit de:

Arhitect: Tatanka ideenvertriebsgmbH, Mils

Constructor: Ing. Franz Thurner Bau, Abteilung Zimmerei, Ötz

Procesare OSB perforat: Walch Günther, Tischlerei-Hobelwerk, Bludenz

www.egger.com/ro_RO/Produse/_/N-1z13ycxZ1z13y51Z1z13y9n

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional