Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Hotel Sky, prima unitate de cazare africană cu roboţi care ajută personalul

Internaţional /

Hotel Sky, prima unitate de cazare africană cu roboţi care ajută personalul

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Hotel Sky din Africa de Sud este primul hotel de pe continentul african care a introdus utilizarea roboţilor, anunţă travelandleisure.com, menţionând că aceştia nu au înlocuit angajaţii unităţii, ci se ocupă de anumite servicii, ajutând personalul.

    Inaugurat spre finele anului trecut, Hotel Sky din Sandton, Johannes­burg, are 453 de camere şi oferă unele servicii cu ajutorul a trei ro­boţi: Lexi, Micah, şi Ariel. Roboţii sunt răspunsul hotelului la dorinţa din ce în ce mai crescută a călătorilor de a evita interacţiunea umană, în contextul pandemiei de Covid.

    Lexi, Micah şi Ariel, care sunt îmbracăţi fiecare cu ţinuta lor personalizată, pot oferi room service, pot furniza informaţii de călătorie şi pot transporta, fiecare, până la 300 de kilograme de bagaje din holul hotelului până în camere.

    Oaspeţii au opţiunea să interacţioneze cu membrii personalului, ori să utilizeze self-service-ul, care este controlat prin intermediul aplicaţiei Hotel Sky. Hotelul pune la dispoziţie un serviciu de check-in automat, precum şi o aplicaţie pentru accesarea camerei, contactarea per­sonalului şi comanda de mâncare.

    Herman Brits, directorul general al Hotel Sky, declară: "Este important că roboţii noştri nu înlocuiesc în niciun fel personalul uman sau locurile de muncă. Oamenii se află în centrul afacerii noastre şi al industriei hoteliere în ansamblu, astfel încât roboţii doar completează experienţa oas­peţilor. Răspunsul oaspeţilor a fost pozitiv. Ei s-au distrat interacţionând cu roboţii, dat fiind că aceştia reprezintă o experienţă interesantă şi nouă pentru un sejur la hotel. Există un echilibru între interacţiunea dintre robot şi om. Roboţii nu vor înlocui niciodată oamenii din unităţile noastre, deoarece personalul con­tea­ză mult pentru noi".

    Hotel Sky urmează să deschidă o altă proprietate în Cape Town luna aceasta, cu trei noi roboţi care se vor alătura personalului din unitatea respectivă.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional