Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

HOTELIERII DIN SHARM EL SHEIKH: "Două treimi din hoteluri au supravieţuit, celelalte s-au închis"

Internaţional /

"Două treimi din hoteluri au supravieţuit, celelalte s-au închis"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Egiptul a avut de suferit în ultimii ani, după valul de turbulenţe sociale şi criza politică cu care s-a confruntat, dar şi din cauza prăbuşirii unui avion cu turişti ruşi în Egipt.

    În urma acestei crize în staţiunea Sharm el Sheikh, două treimi din hoteluri au supravieţuit, celelalte fiind închise, după cum a precizat Ahmed Abd El-Meguid, managerul hotelului Sunrise Arabian Beach Resort.

    Anul 2017 a fost mai bun din punct de vedere al turismului, iar pentru 2018 hotelierii estimează că în staţiunea de la Marea Roşie vor ajunge aproximativ 17.000 de turişti.

    Ahmed Abd El-Meguid, managerul hotelului Sunrise Arabian Beach Resort, a declarat: "Ce a fost mai greu a trecut, 2017 a fost în creştere din punct de vedere al numărului de turişti şi aşteptăm să vedem în continuare o ascendenţă. Sharm el Sheikh se dezvoltă acum din punct de vedere al serviciilor".

    Domnia sa a mai afirmat că Guvernul restricţionează hotelierii din punct de vedere al securităţii, astfel că nu eliberează licenţa de funcţionare anuală dacă nu îndeplineşti anumite condiţii de securitate (un număr prestabilit de angajaţi pentru securitate, un anumit număr de camere de supraveghere).

    Sunrise Resorts and Cruises a fost înfiinţată în 2002 de către antreprenorul egiptean Hossam Gouda El Shaer, care a creat astfel unul dintre cele mai de succes lanţuri de ospitalitate din regiune.

    În prezent, Sunrise Resorts and Cruises deţine şi gestionează 13 resorturi şi 7 croaziere, împrăştiate în locaţiile cele mai autentice peste tot în Egipt. Locaţiile oferă o arhitectură arabă modernă.

    Sunrise Arabian Beach Resort

    Resortul decorat în stil arab are o capacitate de 420 de camere şi apartamente. Plaja proprie este de 250 de metri cu un debarcader lung, care oferă acces direct la apele limpezi şi frumoase în care puteţi des­coperi minunăţiile Mării Roşii din reciful de corali.

    Potrivit domnului Ahmed Abd El-Meguid, managerul general al resortului, Sunrise Arabian Beach Resort a contractat o firmă internaţională de audit pentru probleme de securitate, pentru o mai bună înţelegere a problemelor.

    În plus, hotelul are puncte de control la intrare, precum cele din aeroporturi.

    Royal Villa

    Pentru 5.000 de euro pe noapte, turiştii care ajung în Sharm el Sheikh pot închiria o vilă privată.

    Această vilă expansivă are cinci dormitoare mari, fiecare cu baie proprie, o bucătărie complet utilată, un living mare. De asemenea, sunt incluse o piscină privată şi o sală de gimnastică.

    Amplasată pe plajă, cu o privelişte spectaculoasă către Marea Roşie şi Insula Tiran, vila este construită pe trei niveluri şi are o terasă spaţioasă, saună, grădină cu pis­cină încălzită, jacuzzi.

    Sunrise Diamond Beach Resort

    Cu o capacitate de 438 de camere şi apartamente, resortul îşi aş­teaptă oaspeţii cu grădini frumoase şi plajă privată.

    Pentru că în Egipt este mereu sezon, Sunrise Diamond a închis o parte din camere pentru renovare şi încearcă să-şi cazeze turiştii cât mai departe de aripa în care se lucrează pentru a evita orice neplăcere. Anul viitor, hotelul speră şă-şi primească turiştii în camere com­plet reînnoite.

    Rixos Seagate Sharm

    Complexul din lanţul hotelier Rixos oferă un concept de Ultra All inclusive şi dispune de 783 spaţii de cazare - camere, apartamente şi vile amenajate elegant.

    Rixos Seagate Sharm are propriul său recif de corali protejat, proiectat pentru a oferi acces direct la lumea subacvatică de pe un dig lung de 850 de metri.

    Four Seasons Resort Sharm El Sheikh

    Amplasat în frumuseţea naturală a Sinaiului, Four Seasons Resort Sharm El Sheikh Egipt este un hotel special, ca o grădină de flori şi cu 1000 de palmieri. Hotelul oferă 136 de camere la malul Mării Roşii, dintre care 27 de apartamente de lux. În plus, 62 de apartamente rezidenţiale luxoase şi 2 vile rezidenţiale oferă spaţiu şi facilităţi sporite pentru prieteni, familii şi tovarăşi de călătorie. Toate camerele şi apartamentele hotelului de lux oferă balcon sau terasă privată - cele mai multe cu vederi uimitoare la Marea Roşie.

    Toate aceste hoteluri din Sharm el Sheikh seamănă cu nişte grădini, cu corpuri de clădire răspândite pretutindeni pe suprafeţele generoase de teren, unde plantele sunt în voia lor, excelent îngrijite şi spectaculoase. În majoritatea există servicii de transport interne, unele cu maşini electrice, care te duc în diverse zone ale hotelului, la plajă, la restaurante, la recepţie sau la piscine.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional