Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN 2014, FAŢĂ DE ANUL ANTERIORCifra de afaceri a Siniat România, cu 15% mai mare

Materiale /

Cifra de afaceri a Siniat România, cu 15% mai mare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Compania va deschide, la Turceni, cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton de la noi

    Siniat România a realizat, anul trecut, o cifră de afaceri de 25,65 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de cea în anul anterior, după cum ne-a spus Andrei Popa, directorul comercial al companiei.

    Domnia sa estimează o uşoară creştere a cifrei de afaceri şi pentru anul în curs, în contextul în care şi piaţa a avut o evoluţie pozitivă.

    "Desigur, estimările vor depinde de proiectele pe care le vom dezvolta până la finalul anului şi care vor continua şi în 2016.

    Capacitatea noastră de producţie va creşte odată cu deschiderea fabricii de la Turceni, ceea ce ne va permite, în curând, să le oferim clienţilor şi linii noi de produse. Deschiderea fabricii aduce după sine şi 80 de noi colegi", ne-a declarat domnul Popa.

    În următoarea perioadă, compania îşi va concentra eforturile pe inaugurarea unei unităţi de producţie la Turceni. Ridicată în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro din fonduri proprii, unitatea de producţie va fabrica plăci de gips-carton rezultate în urma folosirii gipsului obţinut de la Complexul Energetic Turceni, prin desulfurarea gazelor. Este un proces tehnologic unic în România, care plasează Siniat printre firmele care contribuie la protejarea mediului înconjurător. Capacitatea anuală de producţie a noii fabrici este de 27 de milioane de metri pătraţi, ceea ce duce unitatea de producţie Siniat de la Turceni pe locul întâi în topul celor mai mari fabrici de plăci de gips-carton din ţara noastră.

    De la începutul anului şi până în prezent, evoluţia activităţii Siniat a fost "una bună", menţionează reprezentantul companiei, care ne-a spus că societatea pe care o conduce a înregistrat o creştere în special în zona proiectelor non-rezidenţiale. Domnia sa este încrezător că această evoluţie pozitivă va continua şi în perioada următoare.

    "Evoluţia pieţei materialelor de construcţii este dependentă de cerere. Constatăm o tendinţă de creştere, în ultima perioadă, în mare parte datorită proiectelor private din zonele rezidenţiale, precum şi construirii de noi clădiri industriale şi de birouri.

    Dacă vorbim despre volumul pieţei, estimăm că, în prezent, acesta se situează la 38-39 de milioane de metri pătraţi, iar până la finalul anului va înregistra o uşoară creştere", ne-a precizat Andrei Popa.

    Potrivit domniei sale, actuala provocare de la nivelul pieţei este legată de accentul pe care clienţii îl pun, adesea, pe preţul produselor, nivelul costurilor fiind mai important decât calitatea mărfurilor: "Trebuie luat în considerare şi faptul că, în România, nivelul veniturilor medii este unul mic, fapt care determină clienţii să aleagă preţul înaintea calităţii. Este nevoie să se ţină cont şi de contextul socio-economic. Nivelul de trai are un cuvânt greu de spus în alegerea cost-calitate, în special pe segmentul rezidenţial. În acelaşi timp, avem nevoie de modificări legislative care să încurajeze investiţiile private în infrastructură şi în reabilitarea termică a clădirilor".

    Pe segmentul clădirilor de birouri şi al centrelor comerciale, sistemele de gips-carton sunt foarte versatile şi calitatea lor "face diferenţa", spune sursa citată, exemplificând cu proiecte mari la care compania sa a participat, precum Mega Mall, Cinema City, Auchan Titan, Auchan Braşov, AFI Palace Ploieşti etc. "În aceste cazuri, alegerea a mers către soluţii speciale, dedicate aplicaţiilor în încăperi cu cerinţe de rezistenţă la foc şi umiditate şi, în acelaşi timp, cu performanţe acustice ridicate", a precizat domnul Popa.

    Reprezentantul societăţii a mai spus că Siniat investeşte constant în cercetare şi inovaţie. Pentru o rezistenţă superioară a plăcilor de gips-carton, compania a introdus în compoziţia plăcilor NIDA standard o structură de armare cu fibre de sticlă. Folosirea acestor fibre conferă plăcilor o duritate şi o rezistenţă mecanică deosebite, ne-a declarat Andrei Popa.

    Domnia sa a adăugat că, în perioada următoare, la nivel de portofoliu, compania se va concentra pe extinderea gamei de tencuieli şi gleturi şi, de asemenea, va continua investiţiile în platforma online de client service.

    Produsele Siniat ajung pe zece pieţe din Europa de Est.

    În ceea ce priveşte programul investiţional, reprezentantul companiei ne-a precizat: "Investiţiile s-au îndreptat anul trecut către dezvoltarea de produse noi. Cele trei produse lansate de compania Siniat în 2014 sunt gletul de finisare Adera Liss, gletul de nivelare Adera Plano şi ipsosul universal Adera Optim, care au fost foarte bine primite şi apreciate de către clienţii noştri".

    Compania investeşte şi în resursele umane, după cum ne-a spus Andrei Popa: "Dorim ca angajaţii companiei să fie motivaţi şi foarte bine pregătiţi profesional. Prin urmare, organizăm frecvent training-uri care să îi ajute pe oamenii noştri în dezvoltarea unei cariere alături de noi".

    Siniat România este producător şi furnizor de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi, deţinând două fabrici în care produce plăci de gips-carton şi ipsos, la Bucureşti şi Aghireşu, judeţul Cluj.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional