Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

În ciuda crizei, "Megaprofil" rămâne pe poziţii

F.A. Companii /

În ciuda crizei, "Megaprofil" rămâne pe poziţii

Într-un an în care promoţiile, dar şi insolvenţele au fost la ordinea zilei, "Megaprofil" a reuşit să îşi menţină poziţia unei companii de succes pe o piaţă aflată în restrângere.

Sorin Bălteanu, directorul comercial al companiei, ne-a declarat: "După primele trei trimestre, suntem în linie cu obiectivele stabilite la început de an, printre cele mai importante fiind instalarea unori linii de producţie şi realizarea indicatorilor financiari aferenţi acestui an.Totodată, dorim să ne asigurăm resursele necesare astfel încât să ieşim cu bine din această criză economică. "

"Megaprofil" şi-a propus să nu scadă cifra de afaceri comparativ cu anul trecut şi să înregistreze o profitabilitate decentă. "Prin decenţă înţelegem să îţi asiguri resursele necesare astfel încât să ieşi mai puternic, alături de partenerii tăi, din această criză economică", subliniază domnul Bălteanu.

Resursele au fost alocate strict pentru proiecte menite să asigure dezvoltarea companiei

Criza economică declanşată în 2008 a cuprins toate ţările lumii şi deocamdată nici o ţară nu a găsit soluţiile care să rezolve rapid şi radical consecinţele declinului economic şi să determine o relansare rapidă, prin urmare aceasta este departe de a fi depăşită. "Noi ne-am luat angajamentul să alocăm banii strict pentru proiecte menite să ne dezvoltăm atât pe piaţa industrială, cât şi pe segmentul rezidenţial, întrucât aceste măsuri garantează grăbirea relansării economice şi depăşirea crizei într-un termen scurt. ", afirmă Sorin Bălteanu, directorul comercial al "Megaprofil".

În curând compania va avea o nouă strategie comercială

Principala modificare pe piaţa de profil a companei constă în numărul relativ redus de investiţii din România. Domnul Bălteanu ne-a declarat : "Având în vedere reducerea activităţii pe piaţa construcţiilor, a trebuit să reorganizăm întreaga companie şi, din păcate, am fost obligaţi să reducem numărul angajaţilor. Suntem pe cale să construim o nouă strategie comercială şi de comunicare pentru a avea o mai bună reacţie la modificările survenite în piaţă. De asemenea, o serie de proiecte au fost puse în aplicare, cu toate că 2010 a fost marcat de o prăbuşire a segmentului privat, o <îngheţare> a investiţiilor clienţilor tradiţionali, iar multe proiecte au fost oprite sau suspendate. "

Există în piaţă o serie întreaga de clienţi care s-au decapitalizat din diverse motive. O parte din ei, nu foarte mulţi, îşi vor închide activitatea. Actuala criză, prin care trece sectorul construcţiilor, va "curăţa" piaţa de companiile care nu ştiu să gestioneze corect veniturile şi nici să se asigure în situaţii de criză, apreciază domnul Bălteanu.

www.megaprofil.ro

Sediu central Str. Principală nr. 58, Buziaş, judeţul Timiş T: 0256 307 700, 0256 307 701 F: 0256 307 729 info@megaprofil.ro

Compania mamă

Compania a fost fondată în anul 1985 de dl Joris Ide în Zwevezele (Belgia) şi a început cu producţia de plăci metalice. Joris Ide Group şi-a extins activitatea pe întreg continentul european cu 16 unităţi de producţie din Belgia, Franţa, România, Rusia, Olanda, Ungaria şi Croaţia. Compania a evoluat devenind unul dintre cei mai mari producători de produse de construcţii din oţel. Fiind specializat în panouri compozite, plăci şi grinzi metalice, grupul este capabil să-şi vândă gama de produse pe toate segmentele de piaţă: industrial, agricol şi rezidenţial

Joris Ide Group reprezintă una dintre companiile de producţie din Belgia cu o dezvoltare extrem de rapidă în ultimii zece ani. Compania a devenit unul dintre cei mai importanţi cinci jucători din industria produselor de construcţii realizate din oţel.

Produse "Megaprofil"

- Profile pentru acoperiş şi pereţi;

- Profile tehnice;

- Panouri sandwich;

- Ţigle metalice;

- Profile galvanizate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional