Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INTERNAŢIONALSamoter 2011: Durabilitate, Inovaţie şi Siguranţă

F.A. Internaţional /

Samoter 2011: Durabilitate, Inovaţie şi Siguranţă

O ediţie cu aproape 100 de mii de participanţiDupă cinci zile de expuneri, dezbateri şi afaceri, companiile participante la cea de-a 28-a ediţie a expoziţiei trienale SAMOTER 2011 şi-au întărit încrederea în revenirea pe creştere a afacerilor privind lucrările în teren, şantierele şi industria constructoare de maşini.

La această ediţie au participat peste 900 de expozanţi, din 37 de ţări, iar numărul de vizitatori a depăşit 98.000.

În plus, circa 2000 de persoane au luat parte la cele 50 de convenţii, seminarii şi cursuri de formare profesională, stabilite de către organizatori în strânsă colaborare cu expozanţii şi cu asociaţiile profesionale.

Un mare interes pentru acest eveniment a fost, de asemenea, evidenţiat de numărul mare de pagini vizitate pe site-ul expoziţiei, peste 2 milioane, traduse în 10 limbi, care a marcat cu 43% mai multe vizite decât la precedenta ediţie din 2008.

Inovaţii la SAMOTER 2011

Mai multe companii au prezentat noutăţi de ultimă oră şi inovaţii care vizează controlul emisiilor, procesele de producţie şi economisirea energiei.

ASTRA (Fiat Industrial Group) a prezentat în avanpremieră mondială autobasculantă gigantică Rd 40 cu cabină revizuită şi tehnologii adaptate la bord. NEW HOLLAND a expus în avanpremieră o gamă completă de produse noi, concentrându-se pe noi standarde şi reglementări care să acopere emisiile în atmosferă, în timp ce CATERPILLAR a prezentat printre altele, noul excavator hidraulic 374 DL.

SCAI, reprezentând Hitachi în Italia, a prezentat în premieră un mini escavator electric, Volterra, o unitate complet electrică de 2200 kg per unit, cu zero emisii de gaze şi un nivel de zgomot redus, util pentru a lucra în medii unde este nevoie să respecte cerinţe speciale de protejare a mediului - o maşină de înaltă performanţă, care nu necesită modificări de întreţinere sau de ulei şi filtre.

CASE a propus soluţii noi în întreaga gama 2011-2012, menite să reducă consumul de carburant şi emisiile. O combinaţie de răcire cu recircularea gazelor de eşapament şi reducerea catalitică selectivă de 90% pentru a reduce emisiile de particule, în timp ce nivelurile de oxid de azot ajung aproape de zero.Renault Trucks a prezentat Premium Lander Optitrack, un camion de şantier 4x2, care cu un simplu buton de pe tabloul de bord devine temporar 4x4 numai atunci când într-adevăr este necesar, asigurând astfel economii importante la consumul de combustibil.

JCB, cu motor JCB ECOMAX, a luat "Premiul Diesel al anului 2011", pentru motorul cel mai avansat şi inovator din punct de vedere tehnic. La rândul său, Volvo a utilizat scena internaţională la SAMOTER pentru a lansa cele mai importante inovaţii ale sale de constructii echipamente.

Două inovaţii în zona de betoane au atras atenţia expozanţilor şi vizitatorilor: primul a fost debutul gigantului chinez Sany care a prezentat un mixer de ciment şi o pompă de Zoomlion montat pe un camion Man. Grupul chinez a fost prezent, de asemenea, prin intermediul filialei sale CIFA, care s-a axat în special pe prezentarea gamei sale CarboTech de camion-pompe montate.

Compania italiană Simem, pe de altă parte, a prezentat un nou brand de sisteme mobile de betoane - 5000 MMX şi printre altele, a luat, de asemenea, un premiu la concursul inovare tehnologică SAMOTER.

În sectorul construcţiilor de drumuri, Dynapac a ales SAMOTER ca scena pentru lansarea pe piaţă a noii sale game de finisare de suprafaţă roţi montate, cu lăţimi de lucru 2-9 metri.

Alături de durabilitatea, care a fost una dintre temele principale ale celei de-a 28-a ediţii a SAMOTER, o altă temă importantă a fost siguranţa şi, în acest domeniu, aproape toate companiile au prezentat produse concepute special pentru a reduce posibilitatea producerii unor accidente.

Komatsu a propus, o cabină consolidată pentru toate excavatoarele şi Grupul Imer un dispozitiv, numit Keylife, pentru siguranţa autobetonierei în faza de curăţare a tamburului.

Firma Comacchio srl a prezentat la SAMOTER un stand reînnoit şi un produs nou care se adaugă la gama deja foarte largă de maşini de foraj cu diametru mic şi mediu. Marca Trevigiana, care în acest an sărbătoreşte 25 de ani de activitate, a prezentat cea mai recentă creaţie a sa - foreza MC 602, cu caracteristici absolut inovative.

"SAMOTER 2011 a fost un mare succes în ciuda previziunilor pesimiste ale celor care cu şase luni în urmă nu credeau că ar fi posibil să se organizeze un eveniment aşa de important şi, mai ales, unul care să asigure o bază atât de eficace pentru afaceri. ", a declarat Ettore Riello, preşedintele VeronaFiere, organizatorul SAMOTER 2011.

Ana Marina, corespondenţă din Verona, Italia

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional