Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

La primavara incepe constructia ansamblului ecorezidential Casa Vlasia

A.D. Locuinţe /

Hanul Casa Vlasia.

Hanul Casa Vlasia.

Omul de afaceri Valentin Bitoiu, actionar al companiei de constructii ACMS, va dezvolta la 30 km de Bucuresti un complex ecorezidential. Acesta va fi compus din 200 de locuinte individuale amplasate la liziera Padurii Snagov. Investitia este apreciata la 20 milioane de euro si va fi realizata din surse proprii.

Constructia primelor 11 unitati va incepe primavara viitoare, iar fazele urmatoarea se vor derula in functie de evolutia cererii, a precizat domnul Bitoiu

Casele vor dispune de suprafete cuprinse intre 120 si 200 mp, respectiv doua, trei sau patru camere, iar parcelele de teren vor avea 500 mp. Constructia va fi realizata de compania ACMS.

Locuintele de 120-150 mp vor prezenta doar parter, iar cele de 200 mp vor avea parter si etaj. Pretul de vanzare se va situa la aproximativ 1.000 de euro pe mp, inclusiv TVA, a precizat Vlad Bitoiu, fiul omului de afaceri Valentin Bitoiu, de asemenea implicat in afacerile familiei.

Ansamblul rezidential vine in completarea unui proiect integrat, ce va fi dezvoltat pe 35 de hectare. In prima faza au fost deja construite Hanul Casa Vlasia, cu 35 de camere si crama, precum si o ferma ecologica pentru aprovizionarea bucatariei hanului si, in perspectiva, a unui magazin de produse naturiste. In fapt, hanul este inconjurat de podgorii, livezi, pajisti si un iaz. Adiacent, au mai fost amenajate piscine si terenuri de sport, de care vor putea beneficia pe viitor si locuitorii ansamblului rezidential. Investitia in prima faza se apropie de 16 milioane de euro.

Intregul proiect se inscrie in ideea de traditional romanesc, reinterpretat in cheie moderna de arhitectul Alexandru Beldiman, in timp ce interioarele Hanului au fost concepute de arhitectul Marius Marcu-Lapadat. Casele vor fi construite urmand acelasi stil, imbinand caramida cu lemnul si tigla.

"Casa Vlasia este o provocare pentru piata din Romania. Este un loc născut din dragostea noastra pentru frumos, liniste, mancare sanatoasa si relaxare in natura", a declarat Valentin Bitoiu, dezvoltatorul Casa Vlasia.

Cladirea Hanului Casa Vlasia reprezinta si o constructie foarte eficienta energetic, atat prin termoizolatia utilizata, cat si prin folosirea ca sursa de incalzire a unei centrale moderne care functioneaza pe biomasa (aschii si peleti de lemn). De asemenea, apa calda este preparata cu ajutorul unor panouri solare. In perspectiva, dezvoltatorul are in vedere si construirea unui parc fotovoltaic in vecinatate, pe un teren de 2,5 hectare. Acesta ar urma sa aiba o putere instalata de 1 MW, fapt ce ar permite proiectului sa fie complet independent energetic, adauga Vlad Butoiu.

Familia Butoiu a mai investit si intr-o fabrica de peleti langa Focsani, cu o capacitate de productie de o tona pe ora. Investitia a fost realizata partial cu fonduri europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional