Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Lansarea Ghidului Re_PAD: initiativa pentru salvarea patrimoniului arhitectural

I.D. Consilier /

Loredana Bruma, presedinte Asociatia Rhabillage

Loredana Bruma, presedinte Asociatia Rhabillage

Asociatia Rhabillage a lansat ieri, 10 octombrie, o noua lucrare dedicata reabilitarii cladirilor de patimoniu. Ghidul Re_PAD (Reabilitare_Patrimoniu Arhitectura Dezvoltare) are ca scop crearea unei imaginii de ansamblu asupra a ce implica un demers corect de interventie. De ce este importanta o abordare integrata? Cum se poate realiza o interventia? Care sunt avantajele? sunt intrebarile la care doreste sa raspunda lucrarea.

"De astazi, nu mai suntem doar observatori. Acum, suntem in masura sa oferim un instrument concret de lucru. Mai mult decat realizarea unui ghid de reabilitare, proiectul vizeaza dezvoltarea unei platforme de comunicare si documentare pentru patrimoniul arhitectural. Ghidul si site-ul web aferent sunt doar inceputul.", au declarat arh. Loredana Bruma si echipa Rhabillage.

Re_PAD abordeaza patrimoniul in intreaga sa complexitate. Lucrarea pune in discutie chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic si strategic, utilizand constant un limbaj unitar si accesibil.

"Abordata intr-un mod inteligent, reabilitarea patrimoniului arhitectural poate diminua considerabil cele trei crize ale societatii actuale: poate crea

noi locuri de munca, poate avea un impact economic pozitiv si poate fi un model ecologic.", precizeaza echipa Rhabillage.

Materialul are la baza sapte ani de documentare urbana, de formare profesionala, de experimente si cercetare constanta prin intermediul proiectelor "Case Care Plang" si "Case Care Nu mai Plang".

Patrimoniul a intrat in vizorul societatii romanesti "Ultimii sapte ani au fost marcati de numeroase actiuni de tip semnal, atat la nivelul capitalei cat si in tara. Initiative ale societatii civile sau demersuri ale Ministerului Culturii, ori ale altor institutii de cultura, mijloacele prin care patrimoniul arhitectural a fost promovat si mai ales problemele legate de riscurile disparitiei acestuia au luat o tot mai mare amploare.", au adaugat reprezentantii Rhabillage.

Ghidul Re_PAD se prezinta sub forma unui jurnal de documentare cu notite in trei limbi, romana, engleza si franceza (texte complementare, nu traduceri).

Anexat lucrarii tiparite se gaseste un DVD cu o serie de 7 interviuri video acordate de diferite persoane de referinta in lucrul cu patrimoniul arhitectural.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional