Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Locuinte pentru zone defavorizate la 10.000 de dolari

A.D. Locuinţe /

Locuinte pentru zone defavorizate la 10.000 de dolari

Constructia unei case pentru comunitatile defavorizate din Romania poate fi realizata pentru suma de 10.000 de dolari. O astfel de casa este construita cu materiale locale, gazduieste pana la zece persoane si poate fi modificata in functie de nevoile locatarilor.

Fundatia Soros Romania a construit in ultimii patru ani printr-un program de arhitectura sociala - Arhipera, 22 de case, iar alte 20 au fost reabilitate si doua centre au fost ridicate in localitatile Sarulesti si Dor Marunt, judetul Calarasi.

In total, au fost investiti 535.000 dolari in comunitatile din Vanatori, judetul Neamt, Baltesti, judetul Prahova, Sarulesti si Dor Marunt, judetul Calarasi.

"Arhitectura trebuie sa-si redescopere vocatia sociala si importanta rolului pe care il joaca in schimbarea vietilor oamenilor", a declarat arhitectul Lorin Niculae, coordonatorul acestui program si fondatorul grupului de arhitectura Arhipera.

Programul Arhipera isi propune imbunatatirea conditiilor de viata in comunitatile de romi aflate in saracie extrema prin construire de case si facilitarea accesului acestora la servicii sociale. Demersul se sprijina pe conceptul arhitecturii participative, in care grupul tinta nu numai ca intervine in planificarea locuintei, ci contribuie si la constructia acesteia.

In prezent, Fundatia Soros Romania cauta parteneri pentru dezvoltarea acestui model de interventie comunitara la nivel national.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional