Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Locuinţe - TransilvaniaBraşov: Activitatea de autorizare se menţine constantă

F.A. Locuinţe /

Braşov

Braşov

Solicitările pentru autorizaţii de construire s-au menţinut la un nivel constant faţă de anul trecut în Municipiul Braşov, precizează doamna Maria Dumitrescu, arhitect şef în cadrul Primăriei Municipiului Braşov. Astfel, de la începutul anului şi până la mijlocul lunii iulie au fost eliberate 76 autorizaţii de construire, iar pe parcursul întregului an 2009 au fost emise 167 de autorizaţii.

"Ne dorim ca activitatea în construcţii să se dinamizeze. Constatăm însă că amploarea documentaţiilor prezentate spre autorizare este mult mai mică, predominante fiind construcţiile de locuinţe individuale, extinderi, mansardări sau schimbări de destinaţie", relatează doamna Dumitrescu.

Zonele în care au fost eliberate cele mai multe autorizaţii de construire sunt Tractorul VI şi VII, Bronzului, Stupini şi Bartolomeu. Nu au fost înregistrate solicitări de stopare sau de conservare a lucrărilor autorizate.

În privinţa tipurilor de locuinţe construite, arhitectul şef al Primăriei Braşov menţionează trei direcţii principale: dezvoltări de amploare - care realizează blocuri cu un regim de înălţime parter + 10 etaje sau parter + 12 etaje, locuinţe colective cu regim de înălţime maxim parter + 4 etaje şi locuinţe individuale, predominant parter + mansardă sau parter + un etaj.

În prima jumătate a anului 2010 au mai fost eliberate patru autorizaţii de construire pentru birouri, trei pentru hoteluri şi încă trei pentru centre comerciale. În comparaţie, în 2009 au fost emise 17 autorizaţii pentru birouri, însă doar două pentru hoteluri şi tot două pentru centre comerciale, a mai spus doamna Maria Dumitrescu, arhitect şef în cadrul Primăriei Municipiului Braşov.

ANL nu a mai construit nimic la Braşov din 2001

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) nu are locuinţe în construcţie în Braşov. Dealtfel, aici ANL a realizat doar patru blocuri, totalizând 80 de apartamente. Acestea au fost finalizate în anul 2001 în scopul de a fi vândute, nu spre închiriere, potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Braşov.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional