Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Locuinţe - TransilvaniaSibiu: Construcţia a două ansambluri rezidenţiale a fost autorizată în acest an

F.A. Locuinţe /

Sibiu: Construcţia a două ansambluri rezidenţiale a fost autorizată în acest an

Una dintre cele mai mari investiţii imobiliare autorizate în acest an vizează construirea unui ansamblu rezidenţial în zona Şurii Mici, realizat de societatea "Solid Investment". Ansamblul va fi format din 31 de clădiri: 10 cu regim de înălţime demisol + parter + 7 etaje + etaj retras, 9 clădiri cu regim demisol + parter + 4 etaje + etaj retras şi 12 clădiri formate din parter + 2 etaje + mansardă.

O altă investiţie în domeniul imobiliar vizează construirea în cartierul Tineretului a trei imobile cu locuinţe colective, având regim de înălţime demisol + parter + 3 etaje + etaj retras. Solicitantul este societatea "Viango Siglo".

Anul acesta au fost emise 20 de autorizaţii pentru construcţia de birouri şi încă 20 pentru spaţii comerciale - cât pe întreg anul 2009. Totuşi, nu a fost dată nici o autorizaţie de construire pentru centre comerciale sau hoteluri.

Anul trecut a fost autorizată construcţia unui centru comercial şi a patru hoteluri.

Până la jumătatea lunii august nu s-au înregistrat solicitări din partea investitorilor pentru sistarea sau conservarea lucrărilor.

"Victor Construct" are în lucru 183 de apartamente ANL

Agenţia Naţională pentru Locuinţe avea în lucru, la Sibiu, în luna iunie, 183 apartamente. Aceasta după ce aici au fost date în folosinţă în total 337 locuinţe ANL, ne-au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu.

În anul 2008 reprezentanţi ai municipalităţii sibiene s-au deplasat la ANL Bucureşti pentru a prezenta acestei instituţii studiile de fezabilitate pentru construirea a două obiective importante pentru Sibiu: finalizarea blocului pentru tineri şi medici rezidenţi de pe strada Independenţei şi construirea de noi blocuri pentru tineri şi cazuri sociale în cartierul Reşiţa II.

Ambele proiecte au fost aprobate de ANL Bucureşti, care a decis acordarea finanţării pentru finalizarea blocului destinat medicilor rezidenţi şi pentru construirea a patru blocuri de locuinţe în cartierul Reşita II. ANL a contractat şi finanţat proiectele tehnice şi detaliile de execuţie, precum şi lucrările propriu-zise. Societatea contractată de ANL este "Victor Construct", din Botoşani. Municipalitatea sibiană a eliberat autorizaţia de construire pentru aceste obiective şi a predat către ANL Bucureşti amplasamentele pentru a putea demara construcţia. Lucrările de construire la blocul pentru medici rezidenţi de pe strada Independenţei au fost reluate la sfârşitul anului trecut când a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuţie în cazul acestui bloc este de 18 luni. Prin finalizarea acestui obiectiv vor fi construite 95 de apartamente.

Pe lângă acestea, în cartierul Reşiţa II - pe strada Viitorului - urmează să fie construite patru blocuri, fiecare cu câte două scări, cu parter şi trei etaje. Fiecare scară va avea câte 11 apartamente, numărul total de apartamente ce urmează să fie construite ridicându-se la 88, cu una sau două camere. Ordinul de începere pentru această lucrare a fost dat în luna martie 2010, iar conform contractului, termenul de execuţie este de 11 luni.

Toţi chiriaşii ANL care se încadrează în cerinţele legii pentru cumpărarea locuinţelor vor avea această posibilitate, dacă îşi exprimă intenţia prin intermediul unei cereri. Până în luna iulie nu a fost încheiat însă niciun contract de vânzare-cumpărare pentru locuinţele de tip ANL. Municipalitatea finalizase documentaţiile pentru primele 49 de apartamente şi aşteapta adoptarea unei hotărâri de guvern prin care acestea să să treacă din proprietatea publică în proprietatea privată a statului pentru a putea fi vândute. Documentaţiile pentru restul apartmentelor ANL din municipiu erau în curs de elaborare.

Uşoară scădere a activităţii de autorizare

În prima jumătate a acestui an, Primăria Sibiu a emis 466 de autorizaţii de construire, incluzând nu doar locuinţe noi, ci şi extinderi şi branşamente. În comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului 2009 au fost emise 543 de autorizaţii de construire, potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Sibiu.

Activitatea de autorizare ar putea înregistra o uşoară scădere până la sfârşitul anului 2010, estimează oficialii Primăriei Sibiu.

Cele mai multe locuinţe nou construite în ultima perioada pe raza municipiului Sibiu au fost în zona Tineretului (case de locuit), Hipodrom şi Vasile Aaron (locuinţe colective, în special prin mansardare), dar şi în zona Tropinii Noi (spre Pădurea Dumbrava).

O altă zonă în continuă dezvoltare unde s-a construit intens în ultima perioadă este la ieşirea din Sibiu înspre Cisnădie, cât şi înspre Mediaş. Locuinţele autorizate în 2010 au păstrat aceleaşi caracteristici ca şi în anii trecuţi, regimul de înălţime mediu în cazul caselor de locuit fiind de parter + mansardă, suprafaţa construită de aproximativ 150 mp, iar pentru majoritatea locuinţelor s-a folosit beton, zidărie, cărămidă şi ţiglă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional