Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Mai multe fonduri europene pentru sectorul locuintelor

G.D. Locuinţe /

Parlamentul European

Parlamentul European

Directiile politicii de coeziune pentru 2014-2020 in cadrul Uniunii Euroepene au fost adoptate in aceasta vara de catre Comisia pentru dezvoltarea regionala a Parlamentului European, potrivit CECODHAS Housing Europe.

Una dintre solicitarile sectorului de locuinte sociale a fost adoptata, si anume posibilitatea de a folosi Fondul European pentru Dezvoltare Regionala pentru modificarea constructiilor existente, in special a locuintelor, ca sa satisfaca nevoile populatiei in varsta.

Amendamentul adoptat se refera, de asemenea, la nevoile grupurilor vulnerabile si cu disabilitati in general.

Dincolo de aceasta noua oportunitate pentru sectorul locuintelor la preturi accesibile, deputatii europeni au acceptat si alocari climatice (care includ eficienta energetica si energia regenerabila folosite in constructiile rezidentiale) in Fondurl European pentru Dezvoltare Regionala, de 22% pentru regiunile dezvoltate si in tranzitie si de 12% pentru regiunile mai putin dezvoltate. In baza propunerii pentru Bugetul Comisiei Europene, acestea reprezinta 24,4 miliarde euro (29 miliarde daca tarile central si est europene doresc sa ia in calcul si Fondul de Coeziune). Adica o crestere cu 8,3 miliarde euro fata de propunerea Comisiei si de aproape trei ori mai mult decat in prezent,

Deputaţii europeni au confirmat, de asemenea, prevederi referitoare la principiile parteneriatului, investiţii în regenerarea zonelor defavorizate, precum şi investiţii în infrastructuri sociale.

Daca totul merge conform asteptarilor, legislatia pentru Politica de Coeziune va fi adoptata final la finele lunii octombrie.

Imediat dupa aceea vor incepe discutii oficiale intre autoritatile nationale, regionale si locale si parti implicate interesate pe de o parte, si Comisia Europeana pe de cealalta parte, despre strategiile nationale si regionale pentru folosirea fondurilor structurale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional