Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Mari InvestitoriRaiffeisen Evolution: În toamnă începe construcţia Promenada Mall

F.A. Companii /

Raiffeisen Evolution: În toamnă începe construcţia Promenada Mall

În zona de nord-est a Bucureştiului proiectul imobiliar mixt Floreasca City prinde contur. Astfel, lucrările de construcţii pentru imobilul de birouri din cadrul complexului - Sky Tower, sunt în derulare, iar finalizarea acestora este prevăzută pentru trimestrul IV din 2012. În ceea ce priveşte componenta comercială a proiectului - Promenada Mall, construcţia va începe în toamna acestui an. "Negocierile cu chiraşii - cheie sunt aproape finalizate", ne-a precizat domnul Markus Neurauter, purtătorul de cuvânt al Raiffeisen Evolution Project Development, dezvoltatorul complexului.

Suprafaţa construită a clădirii de birouri Sky Tower va fi de 50.000 mp, din care suprafaţa închiriabilă va reprezenta 37.100 mp. La finalizare clădirea va avea 36 de etaje şi o înălţime de 137 m, devenind astfel un punct de reper al oraşului, cu cele 36 de etaje ale sale. Ultimele două etaje vor găzdui, pe lângă facilităţi pentru conferinţe şi un restaurant panoramic. Deasupra acestora va fi amplasat un etaj tehnic, iar în subteran vor fi disponibile 518 locuri de parcare.

Promenada Mall va avea o suprafaţă totală în suprateran de 55.000 mp, dispusă pe patru nivele, la care se adaugă în jur de 1.300 de locuri de parcare în subteran. Suprafaţă totală închiriabilă va fi de 35.000 mp.

Terenul ales pentru realizarea proiectului Floreasca City se situează între Calea Floreasca şi Bulevardul Barbu Văcărescu. "Terenul este amplasat într-o zonă foarte bună a Bucureştiului şi este perfect pentru o dezvoltare de asemenea dimensiune. Intenţionăm ca prin acest proiect de dezvoltare urbană să aducem într-un singur loc componenta de afaceri, loisir şi divertisment şi astfel să devină un pol de atracţie al Capitalei. În plus, partea de nord-vest a Bucureştiului prezenta toţi parametrii pe care noi îi vizam la începutul procesului de dezvoltare. Proiectul Sky Tower ar fi trebuit să fie realizat mai devreme, dar din cauza crizei graficul lucrărilor a fost revăzut. De altfel, a fost necesară reprogramarea tuturor proiectelor datorită declinului economic, să le reexaminăm şi să decidem în ce ordine le vom efectua. Desigur, Floreasca City a trebuit să aibă prioritate. Dezvoltările viitoare vor fi de dimensiuni mai mici", explică domnul Neurauter.

Zona de captare pentru Promenada Mall vizează în jur de 500.000 de persoane, din care 200.000 sunt la o distanţă de 10 minute cu maşina sau metroul de acest amplasament. Însă zona potenţială de captare poate ajunge la 1,6 milioane de locuitori.

Raiffeisen Evolution pregăteşte un nou proiect mixt

Raiffeisen Evolution mai are în pregătire un nou proiect mixt pentru Bucureşti. Acesta se va axa pe realizarea de spaţii de birouri şi a unui hotel. "Suntem optimişti şi credem că vârful crizei a trecut deja în România. Piaţa va avea totuşi nevoie de timp până la o revenire completă. Dar dezvoltatorii se întorc şi încep lucrări de construcţii mai ales pentru proiecte comerciale, având în vedere că retailerii şi companiile internaţionale vor să îşi extindă afacerile în Europa. Pe de altă parte, sectorul rezidenţial încă se confruntă cu o situaţie dificilă", apreciază domnul Markus Neurauter.

În opinia domniei sale, în perspectivă, noile proiecte imobiliare vor trece prin vremuri grele. "Cele în locaţii prime vor putea să atragă însă chiriaşi. Cu toate acestea, în multe zone din ţară vor fi adesea întâlnite rate de neocupare de peste 20%. Pe de altă parte, în majoritatea sub-sectoarelor imobiliare chiriile se vor stabiliza pe parcursul acestui an. În unele sub-sectoare ar putea chiar să crească uşor", estimează domnul Neurauter.

Reprezentantul Raiffeisen Evolution consideră că, la nivelul pieţei imobiliare din regiune, România va putea fi din nou competitivă după ce îşi va reveni complet. Chiar dacă piaţa imobiliară din România nu este lafel de puternică precum cele din Rusia şi Polonia, deocamdată este totuşi în faţa Bulgariei şi a altor state din Europa de sud-est, care încă suferă datorită crizei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional