Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Materiale Produse EGGER pentru construcţii din lemn

F.A. Materiale /

Recepţia clădirii administrative EGGER din Rădăuţi - ca exemplu de utilizare a plăcilor OSB

Recepţia clădirii administrative EGGER din Rădăuţi - ca exemplu de utilizare a plăcilor OSB

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Grupul EGGER, cu sediul central în St. Johann, Tirol, Austria, este una dintre cele mai importante companii internaţionale de prelucrare a lemnului. Înfiinţată în 1961, afacerea de familie deţine 17 locaţii de producţie în Europa cu circa 6.800 de angajaţi. Compania are clienţi din lumea întreagă din industria mobilei, industria construcţiilor, pieţele de bricolaj şi DIY. Grupul EGGER a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,9 miliarde euro în anul financiar 2011/12.

    Compania operează, din Ianuarie 2008, o singură fabrică în România, în Rădăuţi, judeţul Suceava şi are aproape 700 de angajaţi. Aici sunt produse plăci de PAL brut, PAL melaminat pentru industria mobilei şi plăci OSB pentru construcţii din lemn, distribuitori de materiale lemnoase şi tâmplari. EGGER a investit mai mult de 450 milioane de euro pentru a dezvolta locaţia strategică din Rădăuţi într-o unitate de producţie complet integrată.

    EGGER are parteneriate pe termen lung cu clienţii săi şi este unul dintre producătorii lider de materiale pe bază din lemn din Europa. EGGER vinde produsele sale celor mai mari jucători din industria mobilei şi a construcţiilor din lemn dar şi printr-o reţea proprie de distribuitori.

    EGGER EUROSTRAND OSB/3 - practic, eficient şi fiabil

    Datorită calităţilor şi proprietăţilor excelente ale plăcilor OSB, acestea reprezintă soluţia perfectă pentru construcţii in lemn. Un exemplu elocvent în acest caz este clădirea administrativă EGGER din Rădăuţi, care are o suprafaţă totală de 3.800 metri pătraţi şi asigură spaţii de lucru pentru aproximativ 170 de angajaţi. Realizată din 21 de module identice, clădirea are un consum energetic redus conform standardelor aplicabile unei case pasive". Această clădire este realizată aproape exclusiv cu produse EGGER.

    Ideea pentru design şi dimensiunea clădirii a derivat din formatul plăcilor EGGER EUROSTRAND OSB, cu un format de 11,50 x 2,80 m. Plăcile OSB au reprezentat elementul constructiv central şi formează planul rigid atât pentru planul orizontal cât şi pentru del vertical aferent celor trei niveluri. Elementul vizual distinctiv de design pentru clădirea de birouri îl reprezintă faţada din tabla de cupru perforată, ceea ce scoate mai bine în evidenţă construcţia de tip modular. Adiţional stabilitatea construcţiei este asigurată de o fundaţie solidă şi de profilele I metalice. Pentru a consolida pereţii, elementele de plafon, podea şi acoperiş, EGGER a utilizat produse din propriul portofoliu precum plăci fibrolemnoase, plăci OSB şi cherestea. Plăcile EGGER OSB de format mare sunt cele mai adecvate pentru construcţii cu distanţe mari între elementele de susţinere. Prin această clădire EGGER a îmbinat intr-un mod optim şi eficient toate beneficiile lemnului: estetic, funcţional şi comfort.

    Soluţia ideală pentru construcţii din lemn

    EUROS TRAND OSB sunt plăci triplu stratificate, realizate din Strand-uri (Microfurnire cu lungimi de până la 160 mm), cu orientare specifică conform normei EN 300.

    Poziţionarea în crucea Strand-urilor asigură plăcilor EUROSTRAND OSB caracteristici tehnice superioare şi o rigiditate foarte bună.

    Datorită proprietăţilor fizico-mecanice foarte bune şi a capacităţii de încărcare statică ridicată, plăcile EUROSTRAND OSB/3 facilitează construirea unui plan cu rigiditate şi portanţă bună, fiind recomandate pentru utilizare în segmentul construcţiilor.

    Plăcile EUROSTRAND OSB/3 cu profil Nut & Feder asimetric şi conic au un format optim care asigură un montaj exact şi rapid, totodată contribuind la rigidizarea şi repartizarea uniformă a forţelor in planul format.

    Caracteristici EUROSTRAND OSB/3:

    Plăcile OSB au proprietăţi fizicomecanice excelente, ceea ce le face pretabi le pentru numeroase aplicaţii: construcţii din lemn comerciale şi rezidenţiale, mansardări, supraetajă ri şi multe altele.

    Tehnologia de producţie a plăcilor OSB conferă acestora deopotrivă valori tehnice ridicate si optică atractivă dată de suprafata ContiFine.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional