Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MDRT va realiza locuinte pentru tineri prin PPP

A.D. Locuinţe /

MDRT va realiza locuinte pentru tineri prin PPP

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) intentioneaza sa demareze anul viitor o serie de proiecte de anvergura prin intermediul parteneriatului public-privat. Astfel ar putea fi realizate locuinte pentru tineri, daca se va primi aviz favorabil in urmatoarea sedinta de Guvern. "Cererea se situeaza in jurul a 100.000 de apartamente", a precizat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Partenerul privat isi va recupera investitia realizata din chiriile percepute locatarilor si subventionate de administratiile locale, a explicat domnia sa.

In Bucuresti urmeaza sa fie realizate in regim PPP noua Sala Polivalenta, ce va fi amplasata in apropierea Stadionului National. Parteneriatul se va realiza intre Guvern, reprezentat prin MDRT, un constructor si un operator. Aceasta deoarece nu ajunge ca proiectul sa fie finalizat, ci si intretinut si valorificat la un nivel optim, argumenteaza doamna Udrea.

In prezent este in lucru studiul de fezabiltiate aferent proiectului si "sunt deja cateva companii interesate", a adaugat ministrul dezvoltarii.

Tot prin PPP sunt propuse spre realizare cartierul eco din Ghencea, dar si proiectul "Esplanada" (pentru care este in lucru studiul de fezabilitate), precum si centrul de sanatate "Ana Aslan". La nord-est de Bucuresti urmeaza sa fie infiintat un nou aeroport pentru zboruri low cost in localitatea Alexeni, judetul Ialomita.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012 va fi identificat un partener privat pentru realizarea in parteneriat a cadastrului national, mai spune ministrul dezvoltarii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional