Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile rezidenţiale a crescut în luna aprilie

George Forcoş Locuinţe /

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile rezidenţiale a crescut în luna aprilie

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădirile rezidenţiale în luna aprilie 2016 a fost de 3.740, în creştere cu 11,5% faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din cele 3.740 de autorizaţii, 67,9% au fost pentru zona rurală.

Astfel, în luna aprilie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+385 autorizaţii), creştere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+162 autorizaţii), Nord-Vest (+109), Vest (+93), Sud-Est (+52), Centru (+34) şi Sud-Vest Oltenia (+8). Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-58 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-15).

Comparativ cu martie 2016, numărul autorizaţiilor a fost în creştere cu 12%. Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+114 autorizaţii), Vest (+90), Nord-Vest (+87), Sud-Est (+56) şi Centru (+50). Scădere s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-28 autorizaţii).

Totodată, datele INS arată că, în primele patru luni ale anului, s-au eliberat 11.017 autorizaţii pentru clădirile rezidenţiale, în creştere cu 4,6% faţă de perioada corespunzătoare din 2015. Creşteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (+179 autorizaţii), Vest (+172), Nord-Vest (+129), Sud-Muntenia (+75), Sud-Vest Oltenia (+64) şi Centru (+33). Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în: Bucureşti-Ilfov (-162 autorizaţii) şi Sud-Est (-4).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional