Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Numarul de locuinte finalizate a crescut in regiunea Sud-Vest Oltenia

I.D. Locuinţe /

Regiunea Sud-Vest Oltenia a inregistrat o crestere cu 351 unitati a numarului de locuinte finalizate in trimestrul al treilea din 2012.

Cu toate acestea la nivel national numarul de locuinte date in folosinta a scazut cu 690 de unitati in trimestrul al treilea din 2012 in comparatie cu acelasi interval al anului precedent. Astfel numarul de locuinte date in folosinta a fost de 10.588 in perioada iulie-septembrie din 2012.

Pe medii de rezidenta, in trimestrul al treilea din 2012, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul rural, 60%.

Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de trimestrul al treilea 2011, in trimestrul al treilea 2012, a scazut numarul locuintelor realizate din fondurile private cu 744 locuinte, iar numarul locuintelor realizate din fondurile publice a crescut cu 54 locuinte.

Regiunile care au inregistrat o crestere a numarului de locuinte finalizate in trimestrul 3 al acestui an sunt: regiunile de dezvoltare Sud - Vest Oltenia (+351 locuinte), Bucuresti - Ilfov (+80 locuinte ) si Nord - Vest (+75 locuinte). Scaderi ale numarului de locuinte date in folosinta s-au inregistrat in regiunea Nord-Est (-456 locuinte), Centru (-342 locuinte), Sud - Est (-265 locuinte), Vest (-70 locuinte) si Sud - Muntenia (-63 locuinte).

Ponderea locuintelor finalizate in mediul rural este in crestere in acest an

De la inceputul anului au fost finalizate 26.654 locuinte, in scadere cu 2.430 locuinte, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Pe medii de rezidenta, in primele noua luni ale anului, fata de acelasi interval al anului trecut, analiza constructiei de locuinte pune in evidenta cresterea ponderii locuintelor terminate in mediul rural, cu 56 ,7%.

Numarul locuintelor realizate din fonduri private a scazut cu 2358, iar numarul locuintelor realizate din fonduri publice a scazut cu 72 locuinte, in perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2012 fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pe regiuni s-au inregistrat cresteri ale numarului de locuinte date in folosinta in regiunea de dezvoltare Sud - Vest Oltenia (+ 412 locuinte). In toate celelalte regiuni numarul de locuinte date in folosinta a scazut: Nord - Est (-966 locuinte), Centru (-827 locuinte), Sud - Est (-412 locuinte), Nord - Vest (-290 locuinte), Bucuresti - Ilfov (-226 locuinte), Sud - Muntenia (-71 locuinte) si Vest (-50 locuinte).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional