Complexul rezidenţial care va lua locul Kronvest Business Park va avea peste 300 de apartamente, investiţia fiind de 14 milioane de euro
O companie româno-americană va investi 14 milioane de euro în construcţia unui complex rezidenţial cu peste 300 de locuinţe în Braşov, în zona Carrefour, o zonă neexploatată din punct de vedere rezidenţial până în prezent.
Proiectul Signature va fi format din două clădiri de 14 şi, respectiv, 7 etaje şi va avea în final 195, res-pectiv, 119 apartamente. Prima va fi cea mai înaltă clădire de locuit din Braşov, urmând să fie livrată în luna mai 2017, în timp ce cea de-a doua va fi livrată spre finalul anului viitor. Potrivit reprezentanţilor companiei, în primele săptămâni de vânzare deja s-au încheiat peste zece contracte de achiziţie.
Unul dintre investitorii atraşi în proiectul imobiliar este Avi Zikry, cofondator al start-up-ului new-yorkez ClickandImprove.com, o platformă care permite americanilor să contrecteze de acasă servicii de renovare ale caselor sau apartamentelor în care locuiesc.
Noul proiect aduce ca noutate pe piaţa imobiliară braşoveană ferestrele tip cortină, pe toată înălţimea peretelui, şi cel mai modern şi elegant mod de încălzire şi răcire, sistemul HVAC, fără calorifere care să încarce spaţiul de locuit.
Complexul va fi construit în locul pe care cu ani în urmă omul de afaceri Dan Cămârzan intenţiona să construiască un proiect de birouri - Kronvest Business Park. Proiectul a fost însă abandonat odată cu venirea crizei.
Cămârzan intenţiona să investească 30 de milioane de euro în trei clădiri de birouri clasa A cu 8, 9 şi 16 etaje. Deocamdată avizul a fost solicitat doar pentru clădirile de 8 şi, respectiv, pentru cea de 16 etaje.
Cămârzan anunţa în 2008 că " în următorii 5 - 7 ani, Braşovul va avea nevoie de 120.000 - 150.000 mp spaţii de birouri". Mai mult, proiectul urma să cuprindă cea mai înaltă clădire de birouri din oraş, cea de 16 etaje, care urma să dispună şi de un heliport. Tot atunci, omul de afaceri spunea că prima clădire a Kronvest Business Park a fost închiriată aproape în întregime.
Proiectul a fost abandonat după ce mai multe firme ale grupului Kronvest au intrat, rând pe rând, în insolvenţă, Cămârzan plecând la un moment dat din ţară.