În ultimii ani piaţa construcţiilor s-a extins foarte mult în ţara noastră, fie că este vorba de locuinţe personale, hoteluri sau instituţii publice. Arhitecţii şi designerii de interioare sunt din ce în ce mai solicitaţi pentru a modifica structura apartamentelor devenite "neîncăpătoare" pentru proprietarii lor. Ei pot valorifica acest spaţiu mult mai bine, pot recrea cu produse de decoraţiuni interioare o atmosferă modernă sau pot da un suflu tineresc oricărei încăperi.
Parchetul laminat versus parchetul clasic
În unele locuinţe de exemplu, mai există linoleum chiar în sufragerii, holuri sau bucătării. Acesta, pe lângă aspectul deloc estetic, este greu de întreţinut şi ţine umezeală şi rece. Dacă în locul linoleumului vrem să punem parchet, unii specialişti recomandă parchetul laminat. Spre deosebire de cel clasic, pe care trebuie să-l raşchetăm şi să-l dăm cu palux la o anumită perioadă de timp pentru a avea luciul dorit, parchetul laminat prezintă avantajul că are un aspect plăcut şi neted.
Parchet laminat în băi şi bucătării
În domeniul decoraţiunilor interioare orice detaliu este foarte important, contribuind la imaginea de ansamblu a locuinţei. Baia şi bucătăria sunt încăperile în care menţinem mai greu curăţenia, unde umiditatea persistă şi de aceea trebuie amenajate cât mai practic şi trebuie să folosim produse care rezistă în timp.
"Aceste camere sunt amenajate de regulă cu gresie şi faianţă, deoarece se consideră că sunt mai uşor de întreţinut. Însă puţini ştiu ce efect estetic deosebit creează montarea parchetului laminat în băi şi bucătării. Este esenţial însă, ca tipul de parchet ales, să fie de foarte bună calitate", ne-a declarat domnul Dumitru Tomescu, directorul societăţii "Decorama Invest", din Bucureşti. "Bucătăria amenajată cu parchet laminat îţi creează impresia unui loc în care te poţi destinde şi nu doar pregăti mesele zilei", a mai adăugat domnia sa.
Specialiştii din cadrul acestei societăţi ne recomandă, pentru baie şi bucătărie, parchetul laminat Roysol. Acesta are o garanţie de 10 ani şi face parte din clasa de uzură AC3/31 - trafic domestic intens.
Fiind un bun izolator termic şi fonic, parchetul amortizează zgomotele şi este rezistent la presiune, şocuri mecanice, tocuri.
Montarea parchetului laminat
Pentru ca rezultatul să fie optim, trebuie totuşi să ţineţi seama de anumite instrucţiuni de montaj. Înainte, în timpul şi după montare, condiţiile de climatizare trebuie să fie constante: temperatura de peste 18 grade Celsius, iar umiditatea relativă a aerului între 40% şi 70%.
Puteţi monta parchetul în aceste locuri fără a vă teme că se uzează repede datorită caracteristicilor lui: tratat împotriva umidităţii, rezistent la produse chimice, igienic, antistatic şi ecologic.
Pe toate suprafeţele unde se montează parchetul laminat trebuie aşezată o folie de polietilenă expandată.
Întreţinerea parchetului
Parchetul se întreţine uşor, însă specialiştii societăţii nu ne recomandă să folosim ceară sau produse abrazive. Curăţirea lui se face cu aspiratorul, mătura sau cu o lavetă umedă. Trebuie acordată o atenţie deosebită atunci când mutaţi mobilierul dintr-un loc în altul, mobila grea trebuie ridicată şi nu se trage pe parchet. Sub picioarele mobilei este indicată folosirea pâslei pentru o mai bună alunecare. Pentru a păstra curăţenia puteţi folosi la intrare ştergătoare.
Specialiştii societăţii recomandă această schimbare în locuinţa dumneavoastră pentru a înviora o atmosferă clasică, obişnuită şi de ce nu, pentru a vă uşura munca de întreţinere a curăţeniei.
Nuanţe şi dimensiuni
Parchetul laminat Roysol poate fi comercializat în nuanţe diferite de cireş, fag, stejar, nuanţe care se asortează foarte uşor cu mobilierul. Dimensiunile unei plăci de parchet sunt: lungime 1285 mm, lăţime 190 mm, grosime 7 mm. Un pachet conţine 2,5 mp.
Preţuri practicate de firma "Decorama Invest"
Parchet Roysol - 28,9 RON/mp (fag, stejar, cireş, merbau).