Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PIAŢA-ACOPERIŞURIMarcegaglia România a început producţia la Timişoara

F.A. Companii /

În luna mai, Marcegaglia România a achiziţionat fabrica Alubel din Timişoara pentru producţia de panouri izolante. Până la această dată grupul italian deţinea în ţara noastră doar o sucursală comercială. Acum, în sinergie cu Marcegaglia Polonia, noua unitate de la Timişoara va consolida prezenţa grupului pe pieţele cu potenţial din Europa de Est şi din Balcani.

Ca soluţie pentru exigenţele din domeniul construcţiilor civile şi industriale compania propune gama de panouri sandwich şi table cutate, din oţel. Produsele destinate construcţiilor rezidenţiale includ panouri de perete cu finisaje speciale şi noua gamă de panouri pentru uşi secţionale.

Pe piaţa românească Marcegaglia propune panouri sandwich compuse din două feţe metalice care conţin un strat de spumă poliuretanică sau vată minerală. Caracteristici precum manipularea uşoară a produsului şi buna izolare termică fac din acestea soluţia ideală pentru a satisface cele mai exigente cerinţe din domeniul construcţiilor pentru realizarea pereţilor şi a acoperişurilor cu aplicaţii variate pentru structurile portante. În special, utilizarea poliuretanului expandat garantează un înalt grad de izolare şi rezistenţă mecanică. Aceste caracteristici se regasesc şi la panoul cu vată minerală, care în plus, garantează şi rezistenţa la foc.

Pentru comercializarea gamei sale de panouri sandwich pe piaţa românească, compania îşi valorifică reţeaua comercială stabilită în teritoriu.

Pentru divizia de panouri sandwich din România, italienii estimează că până la sfârşitul anului 2011 să poată atinge o valoare facturată de circa 4 milioane de euro.

Marcegaglia prelucrează, la nivel mondial, 5 milioane de tone de oţel în fiecare an.

Sectorul de panouri sandwich este parte integrantă a diviziei de prelucrare a oţelului, astfel încă de la prima transformare a materiei în cadrul propriilor unităţi de producţie controlate, grupul obţine cea mai amplă gamă de prelucrări şi produse finite din lume.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional