Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata adezivilor pentru constructii ar putea creste usor in 2012

A.D. Materiale /

Razvan Bobe, directorul de cercetare-dezvoltare al companiei Baumix

Razvan Bobe, directorul de cercetare-dezvoltare al companiei Baumix

In primul trimestru al acestui an, piata adezivilor pentru constructii a inregistrat o crestere mica, de circa 1-2%, care totusi reprezinta un semnal optimist pentru intregul an. Acest rezultat a fost influentat in primul rand de dezvoltarea retelelor de bricolaj, care si-au extins spatiile de vanzare si au reusit sa atraga clienti dispusi sa investeasca in lucrari de renovare. "Rezultatele primului trimestru au fost aproape de asteptarile noastre". ne-a declarat Razvan Bobe, directorul de cercetare-dezvoltare al companiei Baumix.

Pretul reprezinta inca principalul diferentiator, mai ales la nivel de magazine de bricolaj, lucru care uneori influenteaza calitatea materialelelor. Aceasta in contextul in care costul materiilor prime ar putea creste cu pana la 15%, fapt ce ar putea atrage o majorare a preturilor produselor cu 7% la nivelul intregului an. "Vom face efoturi pentru a acoperi o parte din crestere prin eficientizarea activitatii in procesul de fabricatie si distributie", a mai precizat domnul Bobe.

Dezvoltarea vanzarilor este dependenta de evolutia investitiilor in infrastructura, dar si de cresterea ritmului de implementare a programelor guvernamentale de reabilitare termica si Prima Casa.

Din pacate, programele guvernamentale de reabilitare termica nu au avut inca impactul asteptat, iar faptul ca pretul este principalul diferentiator limiteaza accesul producatorilor la proiecte. De asemenea, piata este influentata negativ de inghetarea proiectelor imobiliare, care ar putea genera volum, mai spune reprezentantul Baumix.

Strategia de dezvoltare a companiei vizeaza pozitionarea ca specialist pe segmentul de fatade in urma investitiilor in cercetare si dezvoltare, respectiv prin investitii in consilierea clientilor.

"Mizam pentru dezvoltarea afacerii pe cresterea vanzarilor de chituri de rosturi, adezivi de inalta performanta, hidroizolatii si tencuiala decorativa pe baza de marmura", a mai spus Razvan Bobe.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional